Toegankelijkheid

Samen maken we van jouw website een succes.

Hikashop

Hikashop wordt sinds 2009 ontwikkeld door Nicolas Claverie en zijn team uit Lyon (Frankrijk). Al vanaf het begin is het doel om een flexibele en eenvoudig te gebruiken webwinkel extensie te bouwen. HikaShop is daarmee een complete e-commerce oplossing voor Joomla waarmee je eenvoudig jouw online winkel kunt creëren, personaliseren en beheren.

 

hikashop banner

Hikashop is te verkrijgen in 3 verschillende edities:
Starter      gratis
Essential   €49,95
Business   €99,90

Gratis webshop

Zelfs de gratis versie heeft vele mogelijkheden ingebouwd en is een perfect instapmodel om deze extensie eens uit te proberen. Deze versie heeft geen limieten of reclame en ook de footer kun je via de instellingen uitschakelen. Wanneer je later meer opties nodig hebt kun je altijd eenvoudig upgraden naar een betaalde versie.
Wil je de mogelijkheden van de verschillende versies met elkaar vergelijken, neem dan eens een kijkje op de Hikashop Features List. Voor mijn klanten maak ik trouwens altijd gebruik van de Business editie.

Stabiele ontwikkeling

Regelmatig verschijnt er een nieuwe versie met bug-fixes, verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Bekijk hier de Hikashop changelog met de laatste veranderingen. Het updaten gaat eenvoudig via de Joomla updater. Mijn ervaring is dat Hikashop een stuk stabieler is dan bijv. Virtuemart.

Ook is Hikashop relatief licht en snel als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Magento, wat toch wel gezien kan worden als de Hummer onder de webshops. Leuk om te hebben, maar zeker niet voor iedereen (of iedere server) geschikt.

Uitstekende Support

Wanneer je een probleem hebt, is ondersteuning een belangrijk punt. Dit ontbreekt bij Virtuemart, maar is bij Hikashop uitstekend geregeld. (support is alleen voor betaalde edities)
Heb je een bug gevonden, of heb je jezelf in de problemen gewerkt, dan staan ze altijd klaar om je te helpen en de oplossing is vaak binnen een dag al klaar. Dit scheelt heel wat stress en uren zoeken op fora waar vaak alleen de vragen staan, zonder oplossing.

Betalen met iDEAL

In Hikashop kun je mogelijkheden toevoegen door het gebruik van plugins. Dit stelt ontwikkelaars in staat om specifieke wensen van klanten te verwerken in de webshop. Dit is ook het geval bij betaalplugins. Hikashop komt standaard met meer dan 70 betaalplugins zoals: overboeking, Credit cards, PayPal standaard and Pro, Authorize.net, MoneyBookers, etc. Naast de standaard plugins zijn er 2 grote koppelingen voor iDEAL met Hikashop. Dat zijn RO Payments en CCiDEAL. Qua functionaliteit en prijs zit er bijna geen verschil in deze koppelingen.

Je kunt hiermee jouw webwinkel koppelen aan iDEAL via jouw eigen bank of een iDEAL betaalprovider zoals: Sisow of Mollie (slechts €0.29 per transactie!).  Het voordeel van deze providers is dat u geen aansluitkosten of vaste maandelijkse kosten betaalt en deze hierdoor ook geschikt zijn voor de kleine en middelgrote webwinkels

Overstappen naar Hikashop

Heb je al een webwinkel maar wil je overstappen naar Hikashop dan zijn er verschillende import-functies beschikbaar.
Je kunt complete webshops (producten en instellingen) importeren vanaf Virtuemart, Redshop, Mijoshop of Opencart.
Verder kun je ook producten importeren vanuit een map, tekstveld of CSV-bestand. Dat laatste maakt het ook mogelijk om producten bij te werken met regelmaat bij te werken vanaf een andere locatie.

Hikashop Training

Meer weten over Hikashop? Leer in 1 dag alle mogelijkheden die Hikashop te bieden heeft. Deze cursus geeft je een snelle start voor het opzetten en onderhouden van een Joomla website in combinatie met Hikashop, zodat je volkomen zelfstandig jouw webshop kunt beheren. We werken 1-op-1 of in kleine groepen, zodat we altijd kunnen werken op jouw tempo en stil kunnen staan bij jouw vragen.
Lees meer over de Hikashop basiscursus.

Veelgestelde vragen over Joomla webshops

{slider title="Wat is HikaShop?"}

HikaShop is een uitbreiding voor Joomla. Met deze extensie is het mogelijk om een complete en gebruiksvriendelijke webwinkel op te zetten.

{slider title="Ik heb een specifieke case, is dit mogelijk in HikaShop?"}

In HikaShop zitten enorm veel opties. Een product kan verschillende opties en specificaties bevatten. Het winkelmandje en checkout kan volledig aan jouw wensen aangepast worden.Zaken als veilingen, cadeaubonnen, serienummers, marktplaats-functies. Neem contact op om de mogelijkheden te bekijken.

{slider title="Hoeveel kost een webshop?"}

Die vraag is helemaal afhankelijk van jouw wensen en de tijd die jij er zelf in wil/kan investeren. Naast de kosten voor het ontwerp en bouwen van de website moet je natuurlijk ook rekening houden met de terugkerende kosten voor hosting en technisch onderhoud. Laat mij jouw wensen weten en ik zal alle kosten voor je op een rijtje zetten in een vrijblijvende offerte. Vraag hier een offerte aan.

{slider title="Werkt HikaShop ook op mijn WordPress website?"}

Helaas werkt HikaShop alleen op Joomla. Heb je een WordPress website, dan adviseer ik een WooCommerce webshop. Neem contact op om de mogelijkheden te bekijken.

{/sliders}