Joomla onderhoud

Heb je een Joomla! website? Met dit onderhoudscontract zorg je er voor dat de software up-to-date blijft, de website beschermt is tegen hackers en virussen en dat je altijd een recente backup op een veilige plek hebt.

Op deze manier hoef jij je nooit meer zorgen te maken over jouw Joomla! website

Samen maken we van jouw website een succes.

Joomla is op zichzelf een veilig systeem om je website mee te (laten) bouwen. 1 van de voorwaarden om je website echt veilig te houden, is dat je software, zowel Joomla zelf als alle extensies, up-to-date gehouden worden

Ik begrijp dat je geen tijd (en zin) hebt om iedere paar dagen te controleren of er nieuwe versies uitgekomen zijn en dat is met mijn onderhoudscontract ook niet nodig. Voor een vast bedrag per maand zorg ik voor:

Compleet Joomla onderhoud; zorg ervoor dat je up-to-date blijft.

Om de paar weken komt er een nieuwe Joomla-release. Deze releases bevatten naast nieuwe mogelijkheden en opgeloste foutjes (bugfixes) ook veiligheidsverbeteringen. Ditzelfde geldt voor de extensies die op de website geïnstalleerd zijn. Het is dus van het grootste belang dat jouw website up-to-date blijft.

Monitoren en Malware scanner

Joomla onderhoud Ook wanneer je het niet merkt, kan er een hacker actief zijn op je website. Je website is in dit geval geen doelwit op zich, maar een middel om bezoekers iets te laten downloaden zodat hun computer kan worden geïnfecteerd of om bijvoorbeeld Credit-card informatie te achterhalen.

Jouw website wordt 24 uur per dag gecontroleerd op opvallende bestandswijzigingen. Deze wijzigingen worden opgemerkt mijn monitoringssysteem. Wanneer een bestand wordt aangepast is dit vaak het werk van een hacker en kan ik direct actie ondernemen.

Backups voor de zekerheid

Natuurlijk kan ik nooit 100% garanderen dat er niets mis kan gaan met je website. (dat kan namelijk niemand) Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat je een backup nodig hebt. De beste backup-extensie is Akeeba Backup PRO. Hiermee kun je gemakkelijk een kopie maken van je website en database.

Maar wat gebeurt er als je website gehackt wordt, dan zou het kunnen dat je geen toegang meer hebt tot je backups. Daarom is het aan te raden om de backups extern op te slaan. Voor de zekerheid sla ik alle backups op in mijn Cloudopslag. De regelmaat van backuppen is afhankelijk van de activiteit op je website. In overleg laat ik de backups dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch draaien. Ik controleer regelmatig de backups op fouten, want niets is vervelender dan een incomplete backup op het moment dat je hem nodig hebt. Ik zorg voor voldoende backups, zodat we altijd een "schone" backup beschikbaar hebben.

Ook wanneer jouw website niet door mij gemaakt is, kan ik je onderhoud aanbieden.

Neem contact op voor meer informatie

 

Wat klanten vertellen

“Jeroen heeft voor ons een prachtige webwinkel gebouwd. Hij denkt mee met de klant en komt zelf ook met suggesties om de website nog beter te maken. Over de hosting, onderhoud en updates hoeven we ons geen zorgen te maken, want dat is allemaal via Joomill geregeld.”

philip
Philip de Vos

Laatste blogs

afbeelding
01 juli 2019
Wanneer je aan de slag gaat met het bouwen van een website, maak je (vaak onbewust) veel fouten. Het mooie is dat je...
afbeelding
30 oktober 2018
Joomla! 3.9 wordt vandaag (30 oktober 2018) uitgebracht en bevat heel veel nieuwe functies. In dit artikel vertel ik...
Joomla voor overheid, instellingen en grote bedrijven
11 juli 2018
"Joomla is toch alleen bedoeld voor kleine websites?" is een vraag die ik mijn toekomstige klanten wel eens hoor...