Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Joomla onderhoud & updates

Joomla is op zichzelf een veilig systeem om je website mee te (laten) bouwen. 1 van de voorwaarden om je website echt veilig te houden, is dat je software, zowel Joomla zelf als alle extensies, up-to-date gehouden worden

Ik begrijp dat je geen tijd (en zin) hebt om iedere paar dagen te controleren of er nieuwe versies uitgekomen zijn en dat is met mijn onderhoudscontract ook niet nodig. Voor een vast bedrag per maand zorg ik voor jouw website.

Joomla updates

Joomla updates

Altijd de meest recente versie van Joomla en extensies. Ik zorg ervoor dat je altijd up-to-date blijft.
Joomla backups

Backups

Voor de zekerheid maak ik regelmatig een backup van je bestanden en database.
Joomla monitoring

Monitoring

Jouw website wordt 24 uur per dag gecontroleerd op opvallende bestandswijzigingen en uptime.
Joomla advies

Advisering

Ik denk graag met je mee over de beveiliging van en verbeteringen aan jouw Joomla website.
Joomla Veiligheidsplugin

Veilgheids-extensies

Maak gratis gebruik van mijn extensies zoals een system- en database-check, verschillende firewall-opties en een blacklist.
Joomla optimaliseren

Joomla optimaliseren

Ongebruikte bestanden en extensies worden regelmatig verwijderd en de database wordt opgeschoond.
“Mijn website is niet interessant voor hackers”

Inderdaad is niet iedere internetcrimineel geïnteresseerd in jouw website of de gegevens van jouw gebruikers. Criminelen ‘in het echte leven’ zijn ook niet altijd geïnteresseerd in huizen met een dure inboedel. Zij kiezen soms voor leegstaande panden om een XTC-lab of wietplantage te bouwen.

Een slecht onderhouden website is te vergelijken met een leegstaand pand en kan gebruikt worden om ongemerkt spam of phishingmails te versturen of om virussen te verspreiden. De gevolgen zijn in veel gevallen pas zichtbaar wanneer dit door Google ontdekt wordt en je bezoekers een melding te zien krijgen dat jouw website een gevaar vormt. Maar dan is het al te laat…

Bedenk dus goed: iedere webruimte kan interessant zijn voor internetcriminelen

Mijn website is door een andere partij gemaakt

Dat is geen enkel probleem. Ook wanneer jouw website niet door mij gemaakt is, kan ik je onderhoud aanbieden.

Zorg ervoor dat je up-to-date blijft

Om de paar weken komt er een nieuwe Joomla-release. Deze releases bevatten naast nieuwe mogelijkheden en opgeloste foutjes (bugfixes) ook veiligheidsverbeteringen. Ditzelfde geldt voor de extensies die op de website geïnstalleerd zijn. Het is dus van het grootste belang dat jouw website up-to-date blijft.

Monitoren en Malware scanner

Ook wanneer je het niet merkt, kan er een hacker actief zijn op je website. Je website is in dit geval geen doelwit op zich, maar een middel om bezoekers iets te laten downloaden zodat hun computer kan worden geïnfecteerd of om bijvoorbeeld Credit-card informatie te achterhalen.

Jouw website wordt 24 uur per dag gecontroleerd op opvallende bestandswijzigingen. Deze wijzigingen worden opgemerkt mijn monitoringssysteem. Wanneer een bestand wordt aangepast is dit vaak het werk van een hacker en kan ik direct actie ondernemen.

Backups voor de zekerheid

Natuurlijk kan ik nooit 100% garanderen dat er niets mis kan gaan met je website. (dat kan namelijk niemand) Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat je een backup nodig hebt. De beste backup-extensie is Akeeba Backup PRO. Hiermee kun je gemakkelijk een kopie maken van je website en database.

Maar wat gebeurt er als je website gehackt wordt, dan zou het kunnen dat je geen toegang meer hebt tot je backups. Daarom is het aan te raden om de backups extern op te slaan. Voor de zekerheid sla ik alle backups op in mijn Cloudopslag. De regelmaat van backuppen is afhankelijk van de activiteit op je website. In overleg laat ik de backups dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch draaien. Ik controleer regelmatig de backups op fouten, want niets is vervelender dan een incomplete backup op het moment dat je hem nodig hebt. Ik zorg voor voldoende backups, zodat we altijd een "schone" backup beschikbaar hebben.

Hosting en onderhoud onder 1 dak

Naast Joomla onderhoudsabonnement bied ik mijn klanten ook Joomla Hosting aan vanaf € 10 per maand.

Hoger in Google met Joomla SEO

Wil je echt stijgen met jouw website in Google, dan bied ik je een Joomla SEO abonnement aan.

Wat klanten vertellen

Silvie - silvisual.nl

Ik vind het er mooi uitzien. rustig en toch kleurrijk, dat spreekt mij erg aan. Je hebt goed geluisterd naar mijn wensen en gekeken naar de foto's. Knap werk!

- Silvie - silvisual.nl