Samen maken we van jouw website een succes.

Blog

afbeelding

2020 heeft ondertussen bewezen dat het steeds belangrijker wordt dat je online zichtbaar bent. Maar weet jij hoe je ervoor staat? Hoe scoor jij in de zoekmachines en hoe doen je concurrenten het? En vooral, wat kan er beter aan jouw website?

afbeelding

Joomla versie 4.0 komt eraan. Na 11 Alpha versies en 7 Beta versies is het nu, 1 juni 2021, tijd voor de eerste RC-versie. Wat betekent deze nieuwe versie? Welke veranderingen en wat voor nieuwe features kun je verwachten? Wanneer komt de stabiele versie? En hoe gaat de update of migratie naar Joomla 4 in zijn werk? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de nieuwste versie.

afbeelding
 Onderstaand artikel heb ik geschreven voor Joomlacommunity en is ook te lezen op: https://www.joomlacommunity.nl/blogs/1493-de-grote-schoonmaak

Het afgelopen jaar kreeg ik de opdracht om een grote Joomla-website op te schonen. En dat opschonen was zeker nodig! Tientallen extensies, honderden afbeeldingen, meer dan 1.300 niet gebruikte artikelen en bijna 2.500 onnodige modules heb ik op kunnen ruimen. In dit artikel leg ik je uit hoe je jouw website zelf kunt opschonen, zodat het een werkbare omgeving blijft.

afbeelding

Wanneer je aan de slag gaat met het bouwen van een website, maak je (vaak onbewust) veel fouten. Het mooie is dat je van elke fout kunt leren, dus je kunt nooit genoeg fouten maken. Maar laten we deze fouten voorkomen en de dingen op de juiste manier doen.

afbeelding

Joomla! 3.9 wordt vandaag (30 oktober 2018) uitgebracht en bevat heel veel nieuwe functies. In dit artikel vertel ik wat meer over de belangrijkste nieuwe functies van Joomla! versie 3.9. Joomla! versie 3.9 zal ongeveer 250 nieuwe functies erbij krijgen!

Joomla voor overheid, instellingen en grote bedrijven

"Joomla is toch alleen bedoeld voor kleine websites?" is een vraag die ik mijn toekomstige klanten wel eens hoor stellen. Dat Joomla, net als Wordpress en andere systemen, veel wordt gebruikt door hobbyisten, particulieren, MKB-ers en kleine verenigingen is zeker waar. Het CMS is goed te gebruiken voor kleine websites (dat doe ik zelf natuurlijk ook), maar het klopt niet dat het systeem niet geschikt zou zijn voor grotere websites.

Joomla is gebruiksvriendelijk

In deze korte serie blogartikelen ga ik het hebben over de misverstanden die ik de afgelopen jaren over Joomla gehoord heb. Ik probeer hierbij uit te gaan van de kracht van Joomla zelf maar zal er niet aan kunnen ontkomen om een vergelijking met andere systemen te maken.

Hikashop zakelijk

Wanneer het gaat over e-commerce dan denk je waarschijnlijk eerst aan het verkopen aan consumenten. Op zich geen rare gedachte want het is bekend dat de consument steeds meer online aanschaft. Maar ook de B2B webwinkels worden steeds populairder, en Hikashop heeft voldoende mogelijkheden om ook in deze markt actief te zijn.

BizzMix logo

De tekst "Samen maken we van jouw Joomla!-website een succes." lees je vaker op deze website. En daarmee bedoel ik niet alleen maar de samenwerking tussen de klant en Joomill, maar ook de samenwerking tussen meerdere (Joomla) professionals.

Joomla is veilig

In deze korte serie blogartikelen ga ik het hebben over de misverstanden die ik de afgelopen jaren over Joomla gehoord heb. Ik probeer hierbij uit te gaan van de kracht van Joomla zelf maar zal er niet aan kunnen ontkomen om een vergelijking met andere systemen te maken. In deze serie begin ik met de belangrijkste reden waarom ik nog steeds met dit CMS werk, de beveiliging.

Hikashopdag-2017

De Joomla User Group Breda (afgekort JUG Breda) organiseert voor een tweede maal een volledige HikaShop-dag op zaterdag 25 november 2017.

Joomill geschiedenis

In dit artikel gaan we eens naar onszelf kijken. Het is altijd leuk om te zien hoe een website zich heeft ontwikkeld. Ik ben in mijn backup-archief gedoken en dat is nog best een karwei om oudere Joomla versies draaiend te krijgen met de allerei verschillende systeemeisen etc. Maar het is gelukt en ik heb de complete geschiedenis van deze website op een rijtje gezet.

Zomervakantie

Ook dit jaar had ik tijdens de zomer wat weken vrij gepland om mezelf en gezin wat rust te geven. En wat ga je dan doen? Juist! Je eigen website opschonen, want dat was alweer 2 jaar geleden. De afgelopen 2 jaar heb ik veel geleerd, als het gaat om de inhoud, maar ook om de techniek en dat wilde ik allemaal doorvoeren in de website. In deze blog laat ik je zien wat er (onder de motorkap) is veranderd.

Joomla 3.7

Joomla! 3.7 wordt eind maart verwacht en bevat heel veel nieuwe functies. In dit artikel vertel ik wat meer over de nieuwe functies van Joomla! versie 3.7.

Jooml 3.6

Op 12 juli 2016 zal Joomla! versie 3.6 uitkomen. Zoals we gewend zijn zullen er in deze versie weer veel verbeteringen te vinden zijn. In dit artikel vertel ik je meer over de nieuwe functies.

Hikashopdag-2016

De Joomla User Group Breda organiseert op zaterdag 11 juni de allereerste Joomla Extensie dag in Nederland. Tijdens deze dag behandelen we de verschillende onderdelen van de HikaShop, de populaire webwinkel-extensie voor Joomla!.

Joomla 3.5

Op 21 maart 2016 kunnen we de eerste stabiele versie van Joomla 3.5 verwachten. Er zijn weer een aantal verbeteringen doorgevoerd en nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het systeem. De belangrijkste veranderingen lees je natuurlijk hier. Een leuk weetje is dat er bij deze release weer verschillende Nederlandse ontwikkelaars betrokken zijn geweest.

Joomla gehackt

Een Joomla website die niet goed onderhouden wordt, is mogelijk kwetsbaar en kan doelwit worden van een hacker. De afgelopen jaren ben ik verschillende gehackte websites tegen gekomen en geen enkele is hetzelfde. Er bestaat dus ook niet 1 oplossing, maar wanneer je deze stappen volgt, is de kans het grootst dat je jouw website nog (grotendeels) kunt herstellen.

Joomla 3.4

Vorig jaar kondigde Joomla de nieuwe release cyclus aan met de nadruk op het uitbrengen van kleine regelmatige updates in plaats van de ingewikkelde lange/korte termijn updates. De release van 3.4 komt wat later dan gepland, maar vandaag (24 februari 2015) kunnen we de eerste stabiele versie verwachten.

Joomla Youtube Vimeo

Video marketing is populair. Steeds vaker krijg ik de vraag om filmpjes toe te voegen aan een Joomla website. Het gaat om corporate video's, instructievideo's en zelfs klantbeoordelingen dmv filmpjes ben ik het afgelopen jaar tegengekomen. Aangezien het zelf hosten vaak te veel schrijfruimte kost en de video's te langzaam geladen worden, wordt vaak gebruik gemaakt van video hosting. In dit artikel bekijk ik de mogelijkheden, plus- en minpunten van Youtube, Vimeo en Wistia.

FontAwesome

Font Awesome is een geweldige manier om icoontjes toe te voegen aan je website. Omdat de iconen met behulp van CSS getoond worden, kun je ze (met enige CSS-kennis) eenvoudig aanpassen. Kleur of grootte aanpassen, Schaduw toevoegen, het kan allemaal! Een aantal voorbeelden van mogelijkheden vind je hier.

Hoofd tegen de muur

Dit artikel is gewijd aan Joomla! versies die door de meest populaire sites worden gebruikt. Hoeveel sites gebruiken de nieuwste versie? Zijn er veel sites die nog steeds draaien op versie 1.0? Welke versie is het meest populair? Besteden sitebeheerders genoeg aandacht aan de veiligheid van de site?

Login screen

Ieder jaar verzamelt SplashData de gegevens van miljoenen gestolen wachtwoorden en rangschikt deze in volgorde van populariteit. De wachtwoorden werden online geplaatst door hackers

Hopelijk staat jouw wachtwoord niet in deze lijst.