Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Joomla Configuratie

Joomla Configuratie

Joomla heeft enorm veel opties.Zie jij door de bomen het bos niet meer? Ik help je graag weer op weg via de artikelen in deze kennisbank.

Code wordt automatisch verwijderd

Na het toevoegen van een aangepaste HTML-code in een artikel of een module kom je er misschien achter dat de HTML-code is verwijderd, wanneer het item wordt opgeslagen. Dit probleem komt voor bij scripts (bijvoorbeeld als je Google Adsense probeert toe te voegen) of bij iframe- en embed-tags (bijvoorbeeld bij Youtube videos).

Lees verder

Een IP-adres blokkeren op jouw Joomla-website

Het is natuurlijk mogelijk dat je een ​​bepaald IP-adres de toegang tot je Joomla-website te ontzeggen.

Redenen kunnen zijn:

  • Iemand probeert jouw website te hacken.
  • Iemand kopieert inhoud van jouw website.
  • Iemand linkt naar afbeeldingen of andere media op jouw website.
  • Iemand valt je website aan met veel verzoeken.
  • Iemand spamt continu jouw website.

Lees verder

Een menu-item verbergen

In sommige gevallen is het wenselijk om een link te maken naar een ander artikel. Dit is niet altijd mogelijk zonder dat dit gevolgen heeft voor de modules op die pagina. De modules zijn namelijk gekoppeld aan een menu-item en wanneer het artikel waarnaar gelinkt wordt geen menu-item is, dan zullen de modules niet goed getoond worden. In dit geval was het in Joomla mogelijk om een verborgen menu aan te maken ,maar in Joomla 3.5 kan dit nog iets eenvoudiger.

Lees verder

Extensies installeren van web

Omdat ik veel bezig ben met het uitproberen van de mogelijkheden van extensies, merk ik regelmatig dat mijn computer vol staat met verdwaalde installatiebestanden. Ik vind ze in mijn downloads, mijn bureaublad, het mapje "nog uitzoeken" en ga zo maar door.

Lees verder

Het gebruik van SSL binnen Joomla

Joomla Forceer SSL is een optie om het SSL Certificaat te activeren op jouw Joomla website.

SSL staat voor Secure Sockets Layer, het is een beveiligingsprotocol dat privé-gegevens versleutelt voordat ze worden doorgestuurd van / binnen jouw Joomla site. Verbindingen met de website zullen plaatsvinden via het beveiligde https-protocol in plaats van de standaard http-voorvoegsel.

Wanneer je eigenaar bent van een e-commerce of zakelijke website is een SSL Certificaat bijna een must om (klant-)gegevens te beschermen.

Lees verder

Het menu-item "Uitloggen"

Wanneer je bezoekers de mogelijkheid hebben om in te loggen op je Joomla website dan is de kans groot dat je gebruik maakt van de inlogmodule. Het is ook mogelijk om een menu-item aan te maken met een link naar het inlogformulier. Natuurlijk wil je de knop "inloggen" verbergen en een "uitloggen"-menu-item te tonen aan gebruikers die al ingelogd zijn. In deze blog leg ik je uit hoe je dit in Joomla 3.5 en hoger snel kunt instellen.

Lees verder

Joomla AVG instellingen

25 mei 2018 is de AVG / GDPR van kracht geworden. Waarschijnlijk is jouw mailbox ook overspoeld met wijzigingen in het privacybeleid van verschillende bedrijven. Eigenlijk was het voor Joomla de planning om zich te focussen op de Joomla 4.x serie, maar voor enkele Joomla ontwikkelaars een reden om een nieuwe versie in te lassen met nieuwe privacy-mogelijkheden.

Lees verder

Joomla Update Notificatie e-mail uitschakelen

Joomla 3.x bevat een systeemplugin die elke beheerder met superuser-rechten e-mailt wanneer een Joomla update beschikbaar is. Er zijn situaties te bedenken waarin het niet nodig is om deze berichten aan alle beheerders te versturen of wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een extern beheersysteem zou je deze emails het liefste helemaal uit willen schakelen.

Lees verder

reCAPTCHA spambeveiliging gebruiken

Een reCAPTCHA is een beveiligingsmaatregel. Het controleert aan de hand van een test of vraag of je een legitieme bezoeker bent of niet. Dit, om te voorkomen dat een script het formulier misbruikt om spam mee te versturen. Zo voorkom je dat er bijvoorbeeld spamreacties onder je blog-artikel worden geplaatst of dat je mailbox volstroomt met ongewenste berichten die via het contactformulier zijn verzonden. In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je reCAPTCHA kunt gebruiken in het Joomla contactformulier.

Lees verder

Toegankelijkheid in Joomla 4

Websites zijn de laatste jaren een belangrijke bron in ons leven geworden. Het is daarom belangrijk dat jouw Joomla-site voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een beperking of handicap. Momenteel is in veel landen de toegankelijkheid van een website ook steeds meer een wettelijke verplichting, in Nederland geldt dit in ieder geval voor alle websites van de overheid.

Lees verder

Versiebeheer in Joomla

Heb je een aanpassing gedaan in je tekst waar je later spijt van hebt? Of heb je per ongeluk een deel van de tekst verwijderd? Met Joomla's versiebeheer kun je het artikel herstellen.

Lees verder

Wat klanten vertellen

Philip de Vos

Jeroen heeft voor ons een prachtige webwinkel gebouwd. Hij denkt mee met de klant en komt zelf ook met suggesties om de website nog beter te maken. Over de hosting, onderhoud en updates hoeven we ons geen zorgen te maken, want dat is allemaal via Joomill geregeld.

- Philip de Vos