Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Joomla SEO

Joomla SEO

SEO, of Search Engine Optimization, is een verzamelnaam voor alle stappen die nodig zijn om hoger te scoren in zoekmachines. In deze kennisbank laat ik je alle mogelijkheden zien van Joomla SEO

Alt-tag beschrijvingen voor afbeeldingen

Een alt-tag (of Alternate Text) is een stukje, voor de bezoeker onzichtbare tekst, die je gebruikt om een afbeelding te omschrijven. Zoekmachines zijn slim maar ze kunnen nog niet precies zien wat er op een foto staat en daarom kun je Google helpen door een omschrijving aan de afbeelding toe te voegen.

Lees verder

Getallen uit URL verwijderen in Joomla

Op 19 september 2017 wordt de nieuwe Joomla versie 3.8 verwacht.

Een van verbeteringen is het nieuwe routing systeem. In dit artikel leg ik je uit wat het routingsysteem doet en ga ik kijken naar de verbeteringen in dit systeem.

Lees verder

Metabeschrijving toevoegen

De metadata van een webpagina zijn gegevens die een beschrijving geven van die specifieke webpagina, bijvoorbeeld een beschrijving over de inhoud van de pagina (waar gaat de webpagina over?). Zoekmachines zoals Google gebruiken deze metadata om snel en makkelijk te beoordelen waar de pagina over gaat.

Lees verder

Paginatitel aanpassen

Een paginatitel in Joomla wordt bepaald door de titel van het artikel of de naam van het menu-item. Deze titel wordt door zoekmachines overgenomen als titel van het zoekresultaat. In dit artikel laat ik je zien hoe je de paginatitel kunt aanpassen.

Lees verder

Robots metatag instellingen

De robots metatag vertelt aan zoekmachines welke pagina’s je wilt laten indexeren en hoe. In dit artikel vertel ik je welke opties er zijn binnen Joomla en hoe je deze optie moet gebruiken.

Lees verder

Wat klanten vertellen

Robby van der Zande

Jeroen heeft ons geweldig geholpen met het omzetten van een PSD naar een template voor onze website. Hij werkt snel, secuur, netjes en met veel enthousiastme. Over het resultaat is iedereen zeer te spreken!

- Robby van der Zande