Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

WordPress Onderhoudsabonnement

Heb je een WordPress website? Dan is het onderhoud ervan essentieel. Al is WordPress op zichzelf een veilig systeem om je website mee te (laten) bouwen. Je moet er altijd voor zorgen dat WorPress, maar ook alle geinstalleerde plugins up-to-date gehouden worden

Wanneer je in het dagelijks leven niet constant met jouw website bezig bent, begrijp ik dat je geen tijd (en zin) hebt om iedere paar dagen te controleren of er nieuwe versies uitgekomen zijn en dat is met mijn onderhoudscontract ook niet nodig. Voor een vast bedrag per maand zorg ik voor:

Compleet WordPress onderhoud; zorg ervoor dat je up-to-date blijft.

Om de paar weken komt er een nieuwe WordPress-release. Deze releases bevatten naast nieuwe mogelijkheden en opgeloste foutjes (bugfixes) ook veiligheidsverbeteringen. Ditzelfde geldt voor de plugins die op de website geïnstalleerd zijn. Het is dus van het grootste belang dat jouw website up-to-date blijft.

Maak altijd een backup

Voordat je een wijziging aanbrengt op de website, dit geldt dus ook voor updates, moet je zorgen voor backup. Uiteraard neem ik dit mee in mijn update-strategie. Maar ook jouw bezoekers kunnen informatie achterlaten op de website, ze hebben een formulier ingevuld, een bestelling geplaatst of iets dergelijks en deze informatie wil je natuurlijk niet kwijtraken. Ik maak regelmatig een backup van jouw website. De regelmaat van backuppen is afhankelijk van de activiteit op je website. In overleg laat ik de backups dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch draaien. Ik controleer regelmatig de backups op fouten, want niets is vervelender dan een incomplete backup op het moment dat je hem nodig hebt. Ik zorg voor voldoende backups, zodat we altijd een "schone" backup beschikbaar hebben.

Maar wat gebeurt er als je website gehackt wordt, dan zou het kunnen dat je geen toegang meer hebt tot je backups. Daarom is het aan te raden om de backups extern op te slaan. Voor de zekerheid sla ik alle backups op in mijn Cloudopslag.

Firewall

Joomla onderhoud Ook wanneer je het niet merkt, kan er een hacker actief zijn op je website. Je website is in dit geval geen doelwit op zich, maar een middel om bezoekers iets te laten downloaden zodat hun computer kan worden geïnfecteerd of om bijvoorbeeld Credit-card informatie te achterhalen.

Jouw website wordt 24 uur per dag gecontroleerd op opvallende bestandswijzigingen. Deze wijzigingen worden opgemerkt mijn monitoringssysteem. Wanneer een bestand wordt aangepast is dit vaak het werk van een hacker en kan ik direct actie ondernemen.

 

Ook wanneer jouw website niet door mij gemaakt is,
kan ik je WordPress onderhoud aanbieden.

Neem contact op voor meer informatie

 

Wat klanten vertellen

Koos Overbeeke

Jeroen is een kei in software programmering. Wij hadden een probleem in een applicatie waar de leverancier ook geen raad mee wist. Nadat we Jeroen hadden ingeschakeld was het probleem snel en vakkundig opgelost. Daarom kunnen we Jeroen van harte bij je aanbevelen.

- Koos Overbeeke