Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Upgraden naar Joomla 5

Ondersteuning is beëindigd voor uw versie van Joomla 3.10. Migreer naar Joomla 4 zo snel mogelijk.

Wanneer je een oudere versie van Joomla hebt, dan is nu het moment op te upgraden naar de nieuwste versie. Op dit moment is 5.1.0 de meest recente versie.

Ik kan je helpen bij het upgraden van jouw Joomla 3 website naar de meest recente Joomla versie. Maak je nog gebruik van een oudere Joomla versie (1.0, 1.5 of 2.5) dan is het ook geen probleem om hiervoor een upgrade in te plannen.

Met mijn Joomla! upgradeservice zal de overgang naar de nieuwste Joomla! versie naadloos verlopen en is er geen downtime voor jouw huidige live-site. Het upgraden en testen wordt gedaan op mijn eigen ontwikkelserver. Op deze manier heb je ook de mogelijkheid om de "nieuwe website" te beoordelen en goed te keuren voordat deze live gaat.

Stappenplan Joomla migratie

De upgrade van Joomla is niet met 1 druk op de knop te doen. Om te voorkomen dat je belangrijke informatie verloren gaat is het belangrijk om een goed plan te hebben. Hieronder zie je welke stappen ik neem om jouw website op een goede manier over te zetten naar de meest recente Joomla versie.

Vereisten controleren

Vereisten controleren

Ik controleer eerst jouw website of de template, extensies en hostingpartij klaar zijn voor de upgrade.

Backup maken

De website wordt gekopieerd naar mijn ontwikkelomgeving. Zo blijft de huidige site gewoon online.

Upgrade uitvoeren

De gebruikers, artikelen, extensies en template worden omgezet naar Joomla 5.

Controle

Elke functionaliteit van de site wordt getest en vergeleken met de oude website.

Livegang

Na jouw controle en de laatste testen zullen we de website kopieëren naar de live-omgeving.

Ondersteuning

Heb je hulp nodig bij jouw nieuwe website? Geen probleem, ik help je ook na de upgrade!

Waarom moet ik upgraden naar Joomla 5?

In september 2012 is Joomla 3.0 uitgebracht. En op dit moment is het systeem dus 10 jaar oud. In de internetwereld kunnen we dat gerust “bejaard” noemen. De afgelopen jaren is er veel veranderd op technisch gebied en zijn er vele nieuwe inzichten gekomen. Jouw website zal sneller worden, beter presteren in de zoekresultaten, nieuwe mogelijkheden bieden, etc.

De ondersteuning voor Joomla 3 zal stoppen in augustus 2023. Het is dus verstandig om voor die tijd de migratie in te plannen.

Wat zijn de kosten van een upgrade

De kosten van de upgrade zijn afhankelijk van de Joomla-versie die je gebruikt, de template en de extensies van derden die op jouw site geinstalleerd zijn. Laat mij jouw wensen weten en ik zal alle kosten voor je op een rijtje zetten in een duidelijke maar toch vrijblijvende offerte.

Mijn template of extensies zijn niet geschikt voor Joomla 5, wat nu?

Zijn er bepaalde extensies niet beschikbaar voor Joomla 5, dan migreer ik in overleg de informatie naar een vergelijkbare extensie/template.

Joomla onderhoudsabonnement

Met het onderhoudsabonnement ontzorg ik jouw op het gebied van Joomla- en extensie-updates, het maken van backups en het monitoren van jouw website.

Alles onder 1 dak

Naast Joomla onderhoudsabonnement bied ik mijn klanten ook Joomla Hosting aan vanaf € 10 per maand.

Enkele voorbeelden

Wat klanten vertellen

Koos Overbeeke

Jeroen is een kei in software programmering. Wij hadden een probleem in een applicatie waar de leverancier ook geen raad mee wist. Nadat we Jeroen hadden ingeschakeld was het probleem snel en vakkundig opgelost. Daarom kunnen we Jeroen van harte bij je aanbevelen.

- Koos Overbeeke