Samen maken we van jouw website een succes.

Wanneer je een import hebt gedaan, zie je mogelijk meerdere keren dezelfde productfoto's in Hikashop. Deze kun je handmatig verwijderen maar bij veel producten is dat geen pretje.

Dubbele afbeeldingen in Hikashop verwijderen via de Database

Natuurlijk maak je eerst altijd een backup van jouw website en database (bijvoorbeeld via akeebabackup)

Dan ga je naar de PHPmyadmin omgeving en daar voer je de volgende SQL query uit om de dubbele afbeeldingen te verwijderen.

DELETE n1 FROM #__hikashop_file n1, #__hikashop_file n2 WHERE n1.file_id > n2.file_id AND n1.file_ref_id = n2.file_ref_id AND n1.file_path = n2.file_path AND n1.file_type='product'

 

Afbeeldingen worden geïmporteerd als bestand

Tijdens de import komt het ook voor dat afbeeldingen gezien worden als downloadbaar bestand, deze bestanden zijn eerder ook als afbeeling geïmporteerd, dus zijn overbodig en kunnen verwijderd worden.

Natuurlijk maak je eerst altijd een backup van jouw website en database (bijvoorbeeld via akeebabackup)

Dan ga je naar de PHPmyadmin omgeving en daar voer je de volgende SQL query uit om de "bestanden" te verwijderen.

DELETE FROM `#__hikashop_file` WHERE `file_type` = 'file'
 
 
Deel op social media

1000 Resterende tekens


Over Jeroen
Jeroen - Joomill.nl

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's en verzorgt hij diverse Joomla! trainingen.  Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een allround Joomla Specialist, dan zit je hier goed!