Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

iDEAL betalingen ontvangen via Joomla

iDEAL betalingen via jouw Joomla website of webshop is goed mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt regelen. Zelf geef ik de voorkeur om deze koppeling te maken met Mollie.

Wat is Mollie?

Mollie is een betaalservice die kan worden gebruikt voor zowel webwinkels als websites. Je kunt Mollie koppelen aan een Joomla webshop of website-formulier wanneer je betalingen wilt kunnen ontvangen via diverse betaalmethodes, zoals iDEAL, PayPal en creditcard. De services van Mollie zijn voordeliger dan die van de Nederlandse banken. Zo betaal je bij Mollie geen aansluitkosten of abonnementskosten, je betaalt alleen een klein bedrag of percentage per transactie.

De betaling van jouw klanten wordt gestort op jouw account bij Mollie. Van iedere betaling ontvang je een notificatie via e-mail of sms. Via het dashboard van Mollie heb je direct inzicht in alle transacties en statistieken. En de uitbetaling van de betalingen naar jouw eigen bankrekening kan dagelijks, wekelijks of maandelijks ingesteld worden.

Mollie wil klanten betrouwbare betaalmogelijkheden bieden, maar wil wel zo veel mogelijk zekerheid dat er geen misbruik van de service wordt gemaakt. Daarom worden er een aantal eisen gesteld. Voor iedereen die Mollie wil koppelen aan Joomla is het verplicht om een zakelijk bankrekeningnummer en een KvK-nummer te hebben en te vermelden op de website.

 

Aanmelden bij Mollie

iDEAL koppelen aan een Joomla webwinkel

Wil je iDEAL koppelen aan een Joomla webwinkel zoals Virtuemart, HikaShop, DJ-catalog of een andere extensie? De Mollie betaalservice ondersteunt diverse pakketten die veel worden gebruikt.Maak je gebruik van één van deze oplossingen, dan kun je Mollie koppelen door middel van een plugin. De betreffende code zorgt vervolgens voor de communicatie tussen het Mollie betaalplatform en jouw website of webwinkel. Wanneer je hulp nodig hebt, neem dan gerust contact met mij op.

iDEAL koppelen aan een Joomla betaalformulier

Een betaalmethode van Mollie is ook te gebruiken voor formulieren in bijvoorbeeld RSForms. Hierbij kun je denken aan het reserveren van tickets voor een (online) evenement, het bestellen van producten zonder een complete webwinkel te gebruiken, het betalen van een lidmaatschap voor een vereniging of voor donaties. Wanneer je hulp nodig hebt, neem dan gerust contact met mij op.

Wat zijn de kosten van Mollie?

Mollie heeft geen aansluitkosten of abonnementskosten, je betaalt alleen een klein bedrag of percentage per transactie. Deze zijn afhankelijk van de gekozen betaalmethodes. Voor iDEAL betaal je €0,29 per transactie. Bij creditcard moet je denken aan een bedrag van €0,25 + 1,8% (persoonlijk) of 2,8% (zakelijk of buiten europa) en voor de overige betaalmethodes rond de €0,25 per transactie

Aanmelden
En profiteer van lage transactiekosten bij iDEAL

Welke betaalmethodes kan ik gebruiken bij Mollie?

Bij Mollie kun je gebruik maken van onder andere deze betaalmethodes:

ideal
iDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Minstens 60% van de Nederlandse shoppers gebruikt het voor het betalen van hun online aankopen. Als betaalmethode is iDEAL dus onmisbaar voor je webshop wanneer je je (ook) op Nederlandse klanten richt.
ideal
Met Mollie kun je snel en eenvoudig creditcard betalingen ontvangen in je webshop, wereldwijd de meest gebruikte betaalmethode online.
ideal
Bancontact als betaalmethode toevoegen aan je webshop is snel en gemakkelijk via Mollie. Meer dan 80 procent van alle online winkels in België biedt betaling met Bancontact aan; een must dus voor webshops die in de Belgische markt actief zijn.
ideal
Met Mollie ontvang je gemakkelijk en snel betalingen in je webshop vanuit 8 Europese landen (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Italië, Spanje, België, Polen) via SOFORT Banking.
ideal
Apple Pay is de eigen betaalmethode van Apple, beschikbaar in meer dan 35 landen voor alle Apple-gebruikers. Het maakt gebruik van de Wallet-app, waarin de gebruiker zijn betaalkaarten plaatst.
ideal
PayPal is wereldwijd de meest gebruikte online wallet, met meer dan 184 miljoen actieve gebruikers. Het is beschikbaar als betaalmethode in 202 landen en wordt ook in Nederland steeds meer gebruikt. Jaarlijks worden in Nederland ruim 4 miljoen online aankopen betaald via PayPal.
ideal
Met Mollie ontvang je snel en eenvoudig betalingen via de Belfius Pay Button, de online betaalmethode van een van de grootste banken van België.
ideal
De Electronic Payment Standard (EPS) is een betaalmethode die door een aantal Oostenrijkse banken is ontwikkeld. Dit maakt EPS de belangrijkste betaalmethode voor bankoverboekingen in Oostenrijk en zeer populair bij Oostenrijkse klanten.
ideal
De KBC/CBC-Betaalknop is een online betaalmethode voor de klanten van de KBC en CBC, samen de grootste bank van België. KBC richt zich op Vlaanderen en CBC op Wallonië.
Przelewy24
Przelewy24 is de meest gebruikte betaalmethode van Polen. Przelewy24 maakt online betalingen mogelijk voor Poolse consumenten via een groot aantal Poolse banken, internationale creditcards en diverse andere betaalmethodes via bijvoorbeeld SMS.
ideal
SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Het werd geïntroduceerd door de Europese Raad om het betaalverkeer in Europa te vereenvoudigen. Met SEPA kunnen overboekingen gedaan worden van iedere Europese betaalrekening naar iedere andere Europese betaalrekening.

Mollie koppelen aan Joomla: Je hebt een API key nodig

Wil je Mollie koppelen aan Joomla, dan heb je op de eerste plaats altijd een API key nodig. Een API key wordt ook wel een API sleutel genoemd. API staat voor Application Programming Interface. De live API key wordt gebruikt voor de betalingen. Er is ook een test API key te vinden die gebruikt kan worden tijdens de ontwikkeling van de website. De API keys worden gebruikt om misbruik of verkeerd gebruik te voorkomen. Het is goed om te weten dat het niet ingewikkeld is om een API key te verkrijgen. Deze persoonlijke code kun je eenvoudig kopiëren vanaf de Mollie website. Wanneer je hulp nodig hebt, neem dan gerust contact met mij op.

 

Aanmelden
En ontvang iDEAL betalingen via jouw Joomla website.

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd of ik de geschikte partner voor jouw project ben? Kijk dan eens in mijn portfolio, bekijk wat mijn klanten vertellen of neem direct contact met mij op.


Gerelateerde artikelen

Wat klanten vertellen

Koos Overbeeke

Jeroen is een kei in software programmering. Wij hadden een probleem in een applicatie waar de leverancier ook geen raad mee wist. Nadat we Jeroen hadden ingeschakeld was het probleem snel en vakkundig opgelost. Daarom kunnen we Jeroen van harte bij je aanbevelen.

- Koos Overbeeke