Samen maken we van jouw website een succes.

Ik wilde een blog opzetten en ging ik op zoek naar een component wat mij hierbij kon helpen. Natuurlijk kom je een heel eind met de standaard Joomla artikelen, maar ik wilde meer. Lezers moeten kunnen reageren, Artikelen moeten automatisch op verschillende social media terecht komen, enz.

Snel had ik een component gevonden. Een paar jaar geleden heb ik de eerste Nederlandse vertaling gemaakt voor de extensies van Stackideas en had als dank hiervoor het component Easyblog ontvangen. Op de JED (Joomla Extension Directory) lees ik alleen maar positieve reacties, dus werd het tijd om aan de gang te gaan met Easyblog.

  Easyblog is een commercieel product en is te verkrijgen in 2 verschillende versies.

  • Professional ($79 / €58) met 18 themas' en ondersteuning voor 1 website.
  • Unlimited ($199 / €147) met 28 thema's en ondersteuning voor 5 websites.

Alle versies hebben 1 jaar updates en hebben dezelfde functionaliteit. Via de website zijn gratis verschillende vertalingen, modules en plugins te downloaden.

Blog migreren naar Joomla?

Maak je al gebruik van een blog, dan is deze met de migrator snel over te zetten naar easyblog. Migreren is onder andere mogelijk van ZOO, K2, Wordpress, Blogger of Joomla artikelen. Ook het importeren van Feeds is voor deze extensie geen probleem, wanneer er nieuwe artikelen in de feed verschijnen worden deze automatisch op jouw website gepubliceerd.

Automatisch opslaan tijdens bewerken

Easyblog zorgt ervoor dat je bericht automatisch opgeslagen wordt (standaard: elke 90 seconden). Niets is zo vervelend wanneer je op opslaan klikt, dat het inlogscherm tevoorschijn komt omdat je sessietijd verstreken is. Geen stress, easyblog heeft je bericht al bewaard en je hoeft niet opnieuw te beginnen.

Publiceren op afstand

easyblog remoteblogging

Publiceren op afstand is nog een van de voordelen van Easyblog. Wanneer je niet op je website kunt werken, of wanneer je een klant liever niet direct op de website laat werken kun je er voor kiezen om Blogs op te halen via e-mail, Windows Live Writer, ScribeFire of MarsEdit. Werk je via een ipad gebruik dan de Blogsy App of WeeverApps.

ACL Opties

Easyblog heeft de mogelijkheid om met teams te werken en zo meerdere mensen te laten bloggen. Als beheerder van het blog is het wel aan te bevelen om de ACL instellingen te controleren, zodat alle gebruikers de juiste rechten hebben.

Informeer je volgers

Vertel de wereld dat je een nieuw bericht aan je website hebt toegevoegd, dit doe je door email notificaties (rechts bovenaan deze pagina kun je je opgeven om mijn laatste nieuws te ontvangen). Deze notificaties kunnen ook door Mailchimp afgehandeld worden. Ook kunnen je berichten automatisch geplaatst worden op verschillende social media zoals Facebook en Twitter.

Laat een reactie achter

Ik vind het belangrijk dat mensen moeten kunnen reageren op mijn berichten. Easyblog heeft een eigen reactiesysteem, maar ook is het mogelijk om te reageren met bijvoorbeeld je Facebook-account. Alles kan uiteraard gemodereerd worden en krijg je last van Spam, dan staan de Akismet en ReCaptcha-integraties klaar om je hier vanaf te helpen.

Integratie met Easyblog

Easyblog staat niet op zichzelf maar heeft verschillende integraties. Zo werkt het vlekkenloos samen met Easysocial, Easydiscuss, Komento, JomSocial, Community Builder, PayPlans, SocialAds, Google Adsense, diverse SEF-extensies, Alpha User Points, XMap en PhocaPDF.

Kortom Easyblog is wat mij betreft een onmisbare extensie voor iedere website. Wil je ook een blog toevoegen aan je website en heb je hierbij hulp nodig?
Neem dan contact met mij op en ik help je graag!

Bekijk hier de Easyblog Demo

Update: In de 2017 versie van mijn website maak ik zelf geen gebruik meer van Easyblog, maar het standaard Joomla content systeem. Meer hierover lees op in het artikel: De grote schoonmaak.

Gravatar
Henk
"Het probleem met de instellingen is bij mij ook bekend. Het zijn er ook zo veel! Maar dat zorgt er dan voor dat je het helemaal aan jouw wensen (of die van je klant) kan aanpassen." - Nou ja ... of juist niet. Je vind niks en zoekt je stuk, je wordt overweldigt door mogelijkheiden van die je soms niet eens weet wat ze betekenen. Simpele dngen zoals het aanpassen van een modul zijn nergens uitgelegt enz. terwijl je de ingewikkelste dingen ermee kunt. Easyblog is alleen maar gemaakt voor absolute experts en is uitgegroeit tot een van de onoverzichtelij kste componenten. Ik wens ik kreeg de oude versie 1 terug, die as nog lekker simpel en echt "easy", maar dat is lang verleden. Vandaag heet het "just blog - no easy". Erg jammer.
Gravatar
Theo Tromp
Hallo Jeroen
Ik werk al een tijdje met Easyblog. Nu ben ik door wat problemen een hoop van mijn berichten kwijt geraakt. Jammer maar niets aan te doen.

Echter via verwijzingsbehe er komen veel van deze verloren gewaande berichten toch weer in beeld. Waar vandaan kan dat komen? Ik hoop dat je me begrijpt.
Dus berichten die door een nieuwe installatie verdwenen zijn staat toch in het verwijzingsbehe er (dus 404 aanvragen)

Gravatar
Jeroen
Dag Theo,

Waarschijnlijk zijn er er nog links richting deze pagina's. Dat kan intern zijn (een andere pagina die er naar verwijst.), een sitemap waar deze link nog in staat of een externe pagina die linkt naar jouw website.

In principe is het geen ramp, maar je zou er voor kunnen kiezen om via het verwijzingsbehe er-component de "verloren"pagina's naar de hoofdpagina te linken. Dan zien bezoekers in ieder geval geen 404.

Groet,
Jeroen

Gravatar
Theo Tromp
Jeroen,
Bedankt voor het antwoord maar ik bedoel eigenlijk dit soort meldingen
Table/Reisvoorwaarden /feed/atom.html
Nw-Zeeland-Australie-IML/Tags.html
Theo-50-jaar-wandelsport/Blogger.html
Ierland-Castlebar-Dublin/Tags.html
14-hoofdbestanden
13-algemeen/38-article-20
Dus voor mij nietszeggende verwijzingen, die duidelijk nietr na een pagian maar naar een catogorie of tag zoeken.

vr. groet Theo

Gravatar
Jeroen
Dag Theo,

Met een externe verwijzing, bedoel ik ook een link op Google.
Wanneer je bijv. kijkt op: https://www.google.nl/webhp?tab=wwq=&Blogger.html+site:www.tt-wandelreizen.nl#q=Blogger.html+site:www.tt-wandelreizen.nl
Hier zie je een verwijzing naar een pagina, categorie of tag die niet meer bestaat.
Ook andere zoekmachines/robots kunnen deze pagina's geindexeerd hebben, dus je kunt hier nog wel even "last" van hebben.

Gravatar
Maurice Lehr
Goedemiddag, ik kwam toevallig dit bericht tegen toen ik op zoek was naar aanvullende informatie over EasyBlog. Leuk om te zien dat jij ook EasyBlog gebruikt dat je zelfs indertijd de vertaling hebt gemaakt.
Ik ben zelf nu ruim een week bezig met EasyBlog. Ik vind EasyBlog een heel mooi programma, met goede support. Wel kostte het mij relatief veel tijd om alle instellingen goed te krijgen. Ze zitten soms goed verstopt en door het grote aantal niet altijd even gemakkelijk te vinden. Althans zo heb ik het ervaren. En jij?
Ik las dat EasyBlog ook automatisch berichten op Facebook of Twitter plaatst. Kun je me over deze functionaliteit wat meer vertellen?
Mocht je interesse hebben om te kijken op mijn blog, dit is het adres: http://www.sitesuccess.nl/blog

Succes met je blog!
Maurice Lehr

Gravatar
Jeroen
Dag Maurice,

Bedankt voor je reactie.
Het probleem met de instellingen is bij mij ook bekend. Het zijn er ook zo veel! Maar dat zorgt er dan voor dat je het helemaal aan jouw wensen (of die van je klant) kan aanpassen.

Hier vind je een eenvoudige (engelstalige) handleiding over het automatisch posten.
http://stackideas.com/docs/easyblog/autoposting

Succes met jouw blog!
Jeroen

Gravatar
Maurice Lehr
Dag Jeroen,

Dank voor de handleiding, ziet er veelbelovend uit. Ben even benieuwd: heb jij het al uitgetest en wat zijn je bevindingen?
Ik ben ook benieuwd naar jouw bevindingen met de media manager. Ik heb er wat mee zitten te spelen, maar zie toch de voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld de JCE extended media manager niet. Jij wel?

Vriendelijke groet, Maurice

1000 Resterende tekens


Over Jeroen
Jeroen - Joomill.nl

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's en verzorgt hij diverse Joomla! trainingen.  Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een allround Joomla Specialist, dan zit je hier goed!