Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Eenvoudig bloggen met Easyblog

Ik wilde een blog opzetten en ging ik op zoek naar een component wat mij hierbij kon helpen. Natuurlijk kom je een heel eind met de standaard Joomla artikelen, maar ik wilde meer. Lezers moeten kunnen reageren, Artikelen moeten automatisch op verschillende social media terecht komen, enz.

Snel had ik een component gevonden. Een paar jaar geleden heb ik de eerste Nederlandse vertaling gemaakt voor de extensies van Stackideas en had als dank hiervoor het component Easyblog ontvangen. Op de JED (Joomla Extension Directory) lees ik alleen maar positieve reacties, dus werd het tijd om aan de gang te gaan met Easyblog.

  Easyblog is een commercieel product en is te verkrijgen in 2 verschillende versies.

  • Professional ($79 / €58) met 18 themas' en ondersteuning voor 1 website.
  • Unlimited ($199 / €147) met 28 thema's en ondersteuning voor 5 websites.

Alle versies hebben 1 jaar updates en hebben dezelfde functionaliteit. Via de website zijn gratis verschillende vertalingen, modules en plugins te downloaden.

Blog migreren naar Joomla?

Maak je al gebruik van een blog, dan is deze met de migrator snel over te zetten naar easyblog. Migreren is onder andere mogelijk van ZOO, K2, Wordpress, Blogger of Joomla artikelen. Ook het importeren van Feeds is voor deze extensie geen probleem, wanneer er nieuwe artikelen in de feed verschijnen worden deze automatisch op jouw website gepubliceerd.

Automatisch opslaan tijdens bewerken

Easyblog zorgt ervoor dat je bericht automatisch opgeslagen wordt (standaard: elke 90 seconden). Niets is zo vervelend wanneer je op opslaan klikt, dat het inlogscherm tevoorschijn komt omdat je sessietijd verstreken is. Geen stress, easyblog heeft je bericht al bewaard en je hoeft niet opnieuw te beginnen.

Publiceren op afstand

easyblog remoteblogging

Publiceren op afstand is nog een van de voordelen van Easyblog. Wanneer je niet op je website kunt werken, of wanneer je een klant liever niet direct op de website laat werken kun je er voor kiezen om Blogs op te halen via e-mail, Windows Live Writer, ScribeFire of MarsEdit. Werk je via een ipad gebruik dan de Blogsy App of WeeverApps.

ACL Opties

Easyblog heeft de mogelijkheid om met teams te werken en zo meerdere mensen te laten bloggen. Als beheerder van het blog is het wel aan te bevelen om de ACL instellingen te controleren, zodat alle gebruikers de juiste rechten hebben.

Informeer je volgers

Vertel de wereld dat je een nieuw bericht aan je website hebt toegevoegd, dit doe je door email notificaties (rechts bovenaan deze pagina kun je je opgeven om mijn laatste nieuws te ontvangen). Deze notificaties kunnen ook door Mailchimp afgehandeld worden. Ook kunnen je berichten automatisch geplaatst worden op verschillende social media zoals Facebook en Twitter.

Laat een reactie achter

Ik vind het belangrijk dat mensen moeten kunnen reageren op mijn berichten. Easyblog heeft een eigen reactiesysteem, maar ook is het mogelijk om te reageren met bijvoorbeeld je Facebook-account. Alles kan uiteraard gemodereerd worden en krijg je last van Spam, dan staan de Akismet en ReCaptcha-integraties klaar om je hier vanaf te helpen.

Integratie met Easyblog

Easyblog staat niet op zichzelf maar heeft verschillende integraties. Zo werkt het vlekkenloos samen met Easysocial, Easydiscuss, Komento, JomSocial, Community Builder, PayPlans, SocialAds, Google Adsense, diverse SEF-extensies, Alpha User Points, XMap en PhocaPDF.

Kortom Easyblog is wat mij betreft een onmisbare extensie voor iedere website. Wil je ook een blog toevoegen aan je website en heb je hierbij hulp nodig?
Neem dan contact met mij op en ik help je graag!

Bekijk hier de Easyblog Demo

Update: In de 2017 versie van mijn website maak ik zelf geen gebruik meer van Easyblog, maar het standaard Joomla content systeem. Meer hierover lees op in het artikel: De grote schoonmaak.

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd of ik de geschikte partner voor jouw project ben? Kijk dan eens in mijn portfolio, bekijk wat mijn klanten vertellen of neem direct contact met mij op.


Gerelateerde artikelen

Wat klanten vertellen

Philip de Vos

Jeroen heeft voor ons een prachtige webwinkel gebouwd. Hij denkt mee met de klant en komt zelf ook met suggesties om de website nog beter te maken. Over de hosting, onderhoud en updates hoeven we ons geen zorgen te maken, want dat is allemaal via Joomill geregeld.

- Philip de Vos