Inloggen als andere gebruiker met Shack User Switching
Wanneer je een website hebt met verschillende gebruikers en hun eigen rechten, dan is soms handig om in te loggen als een andere gebruiker om te kijken wat hij op de website kan zien.
Heeft een gebruiker problemen met bestellen in de webshop of kan hij de downloads niet vinden, dan kun je hem om zijn inloggegevens vragen maar dat staat natuurlijk niet echt professioneel.
Joomlashack User Switching plugin
Met Shack User Switching kun je elk gebruikersaccount op jouw website testen, zonder hun wachtwoorden in gevaar te brengen. Met één klik kunt u door jouw site bladeren en precies zien wat jouw gebruikers zien. Dit is een veilige en handige manier om problemen voor de gebruikers van uw site op te lossen.
Je kunt deze (betaalde) plugin downloaden via: https://www.joomlashack.com/joomla-extensions/shack-user-switching/
Het idee is dat je inlogt met de gebruikersnaam van jouw gebruiker, met het wachtwoord wat hoort bij jouw (super-user) account.
Installatie en configuratie van de Shack User Switching plugin
Na installatie ga je naar extensies > plugins en zoekt de plugin "Authentication - Shack User Switching" op.
Je opent deze plugin om de instellingen te wijzigen.
Natuurlijk staat veiligheid altijd voorop en wil je niet dat mensen hier misbruik van kunnen maken.
Vul een resticted IP Adres in. Op deze manier kun je alleen gebruik maken van deze inlogmogelijkheid wanneer je probeert in te loggen via dit ip-adres.
Wil je meerdere ip-adressen toestaan, maak dan een door een komma gescheiden lijstje.
In de Safe mode kunnen alleen specifieke accounts deze plugin gebruiken. Standaard zijn geen accounts toegestaan, dus moet je jouw eigen gebruikers-ID invoeren om deze extensie te kunnen gebruiken. Dit kan een enkele gebruikers-ID zijn of een door komma's gescheiden lijst.
Bij Advanced mode is het belangrijk dat dit correct is ingesteld, omdat alle gebruikers in deze gebruikersgroep kunnen overschakelen naar andere gebruikers. Standaard is het ingesteld op de gebruikersgroepen die toegang hebben tot core.admin en core.manage-machtigingen, wat meestal beheerders- en supergebruikersgroepen zijn.
Restricted User Groups: Gebruikers mogen zich niet aanmelden als gebruikers in deze groepen. Als er bijvoorbeeld Managers zijn ingesteld, mag niemand inloggen als een andere Manager.
Sla daarna de wijzigingen op.
Ga nu naar de frontend van jouw website en login met de gebruikersnaam van de bezoeker en voer jouw eigen wachtwoord in. Je bent nu ingelogd als de andere gebruiker en ziet wat hij op jouw website kan zien.
Wil je meer weten?
Ben je benieuwd of ik de geschikte partner voor jouw project ben? Kijk dan eens in mijn portfolio, bekijk wat mijn klanten vertellen of neem direct contact met mij op.
Over Jeroen
Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker en spreker van de JoomlaDagen en verschillende Joomla gebruikersgroepen.
Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team en de organisatie van Joomla gebruikersgroep Breda en JoomlaDagen Nederland. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, neem dan eens contact met mij op!