Na de installatie van Joomla zie je standaard /index.php/ in de URLs. Dit is in 2 stappen eenvoudig aan te passen.

Waarom wil je index.php uit de URL verwijderen?

Zoekmachinevriendelijke (SEF) URL's zijn voor mensen leesbare of schone URL's die logisch zijn voor zowel mensen als zoekmachines, omdat ze het pad uitleggen naar de specifieke pagina waarnaar ze verwijzen.

De index.php zegt niets maar is technisch noodzakelijk zonder deze aanpassing.

Voor:

index php in url

Na:

index php uit url

Gebruik URL herschrijven

Ga naar "Systeem > Algemene instellingen" en zet Gebruik URL herschrijven op "Ja"

URL herschrijven

htaccess.txt bestandsnaam aanpassen

Wanneer je een Apache-server gebruikt, zorg er dan voor dat mod_rewrite is geïnstalleerd en ingeschakeld op jouw hostingaccount. Ga met een FTP-programma naar jouw website en zoek het htaccess.txt-bestand in de hoofdmap van jouw site. Hernoem het bestand naar .htaccess (punt htaccess).

Nu wordt de .index.php verwijderd uit jouw URL's.

htaccess

URL herschrijven op een IIS 7 Server

Wanneer je een IIS 7-server gebruikt, zorg er dan voor dat de IIS URL Rewrite Module is ingeschakeld voor jouw hostingaccount. Hernoem het bestand "web.config.txt" naar "web.config" (dus zonder .txt) voordat je de optie URL-herschrijven activeert.