Samen maken we van jouw website een succes.

Na de installatie van Joomla zie je standaard /index.php/ in de URLs. Dit is in 2 stappen eenvoudig aan te passen.

Waarom wil je index.php uit de URL verwijderen?

Zoekmachinevriendelijke (SEF) URL's zijn voor mensen leesbare of schone URL's die logisch zijn voor zowel mensen als zoekmachines, omdat ze het pad uitleggen naar de specifieke pagina waarnaar ze verwijzen.

De index.php zegt niets maar is technisch noodzakelijk zonder deze aanpassing.

Voor:

index php in url

Na:

index php uit url

Gebruik URL herschrijven

Ga naar "Systeem > Algemene instellingen" en zet Gebruik URL herschrijven op "Ja"

URL herschrijven

htaccess.txt bestandsnaam aanpassen

Wanneer je een Apache-server gebruikt, zorg er dan voor dat mod_rewrite is geïnstalleerd en ingeschakeld op jouw hostingaccount. Ga met een FTP-programma naar jouw website en zoek het htaccess.txt-bestand in de hoofdmap van jouw site. Hernoem het bestand naar .htaccess (punt htaccess).

Nu wordt de .index.php verwijderd uit jouw URL's.

 htaccess

URL herschrijven op een IIS 7 Server

Wanneer je een IIS 7-server gebruikt, zorg er dan voor dat de IIS URL Rewrite Module is ingeschakeld voor jouw hostingaccount. Hernoem het bestand "web.config.txt" naar "web.config" (dus zonder .txt) voordat je de optie URL-herschrijven activeert.

 

1000 Resterende tekens


Over Jeroen
Jeroen - Joomill.nl

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's en verzorgt hij diverse Joomla! trainingen.  Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een allround Joomla Specialist, dan zit je hier goed!