Een oude URL doorverwijzen naar een nieuwe URL in Joomla

Soms kan het voorkomen dat sommige van jouw waardevolle links naar de 404-pagina leiden. Meestal gebeurt dit wanneer de alias van de categorie of het artikel wijzigt of wanneer de categorie of het artikel wordt verwijderd.

Om het verkeer op de site te houden, kun je een 301 redirect oplossing gebruiken. Dit is in Joomla eenvoudig te doen door middel van het component "Verwijzingen".

Gebroken links zoeken in Joomla

Je kunt gebroken links rechtstreeks in de Joomla-back-end bekijken.

Om gebroken links te laten verzamelen, moet je ervoor zorgen dat:

1. Zoekmachinevriendelijke URL's zijn ingeschakeld in Systeem > Algemene configuratie.
  2. Systeem - Verwijzingen plugin is ingeschakeld in Extensies > Plug-ins.

In Joomla 3:

Nu kunt u navigeren naar Componenten -> Verwijzingen.

In Joomla 4:

Nu kunt u navigeren naar Systeem -> Verwijzingen.

Als er door Joomla verzamelde gebroken links zijn, zou je ze in de lijst moeten zien:

verwijzingen gebroken links

Mogelijk wordt jouw website gescand door verschillende robots, dus kun je mogelijk ook links tegenkomen zoals /wp-admin/ etc. Deze heeft niets met jouw Joomla website te maken, dus deze kun je verwijderen.

Pagina doorverwijzen naar nieuwe URL

Klik in het overzicht op de verlopen URL en je komt op de detailpagina waar je de nieuwe URL kunt invoeren.

Je mag de domeinnaam in de URL's verwerken, maar dit mogelijk ook relatieve URL's zijn zoals /blog/joomla-is-onveilig.

verwijzingen bewerken

Zorg ervoor dat de status is ingeschakeld en daarna kun je deze pagina opslaan en sluiten.

Wanneer je zou gaan naar deze URL: https://www.joomill.nl/blog/joomla-is-onveilig Zal je zien dat je wordt doorgestuurd naar de pagina /blog/joomla-is-veilig

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's. Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wat klanten vertellen

Robby van der Zande

Jeroen heeft ons geweldig geholpen met het omzetten van een PSD naar een template voor onze website. Hij werkt snel, secuur, netjes en met veel enthousiastme. Over het resultaat is iedereen zeer te spreken!

- Robby van der Zande