Soms kan het voorkomen dat sommige van jouw waardevolle links naar de 404-pagina leiden. Meestal gebeurt dit wanneer de alias van de categorie of het artikel wijzigt of wanneer de categorie of het artikel wordt verwijderd.

Om het verkeer op de site te houden, kun je een 301 redirect oplossing gebruiken. Dit is in Joomla eenvoudig te doen door middel van het component "Verwijzingen".

Gebroken links zoeken in Joomla

Je kunt gebroken links rechtstreeks in de Joomla-back-end bekijken.

Om gebroken links te laten verzamelen, moet je ervoor zorgen dat:

1. Zoekmachinevriendelijke URL's zijn ingeschakeld in Systeem > Algemene configuratie.
  2. Systeem - Verwijzingen plugin is ingeschakeld in Extensies > Plug-ins.

Nu kunt u navigeren naar Componenten -> Verwijzingen.

Als er door Joomla verzamelde gebroken links zijn, zou je ze in de lijst moeten zien:

verwijzingen gebroken links

Mogelijk wordt jouw website gescand door verschillende robots, dus kun je mogelijk ook links tegenkomen zoals /wp-admin/ etc. Deze heeft niets met jouw Joomla website te maken, dus deze kun je verwijderen.

Pagina doorverwijzen naar nieuwe URL

Klik in het overzicht op de verlopen URL en je komt op de detailpagina waar je de nieuwe URL kunt invoeren.

Je mag de domeinnaam in de URL's verwerken, maar dit mogelijk ook relatieve URL's zijn zoals /blog/joomla-is-onveilig.

verwijzingen bewerken

Zorg ervoor dat de status is ingeschakeld en daarna kun je deze pagina opslaan en sluiten.

Wanneer je zou gaan naar deze URL: https://www.joomill.nl/blog/joomla-is-onveilig Zal je zien dat je wordt doorgestuurd naar de pagina /blog/joomla-is-veilig