Toegankelijkheid

Samen maken we van jouw website een succes.

Fontawesome in Joomla en photoshop

Font Awesome is een geweldige manier om icoontjes toe te voegen aan je website. Omdat de iconen met behulp van CSS getoond worden, kun je ze (met enige CSS-kennis) eenvoudig aanpassen. Kleur of grootte aanpassen, Schaduw toevoegen, het kan allemaal! Een aantal voorbeelden van mogelijkheden vind je hier.

Fontawesome in templates

Veel templates maken gebruik van Font Awesome. Het zit onder andere ingebakken in Rockettheme en Gavick templates. Ook in de basistemplate en de door mijzelf ontwikkelde maestro-template zitten standaard mijn favoriete icoontjes. Heb je een template zonder Font Awesome en wil je er toch gebruik van maken, dan kun je het CSS bestand handmatig toevoegen aan je template. Een makkelijkere manier is om hiervoor een plugin te gebruiken. Er zijn verschillende plugins beschikbaar.


Fontawesome voor photoshop!

Zelf vind ik het prettig wanneer ik mijn klant een ontwerp kan laten zien, wat in Photoshop ontworpen is, voordat ik begin met bouwen. Font Awesome is ook goed "offline" te gebruiken.

1) Ga hiervoor naar de website van Font Awesome en download het hele pakket voor desktop.

2) In het pakket vind je het mapje "fonts" en daarin FontAwesome.otf, installeer dit lettertype door het te openen en op installeren te klikken.

3) Open Photoshop en open het ontwerp waar je de iconen in wil gebruiken.

4) Ga naar de Font Awesome Cheatsheet en selecteer het icoon.

5) Ga terug naar photoshop en plak hier het icoon. (zorg er wel voor dat je het fontawesome lettertype geselecteerd hebt, anders is alleen een vierkantje te zien)

Het icoon is dan net als ieder lettertype aan te passen aan jouw wensen!

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Certification Exam & Platform team en het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!