Samen maken we van jouw website een succes.

Hikashop zakelijk

Wanneer het gaat over e-commerce dan denk je waarschijnlijk eerst aan het verkopen aan consumenten. Op zich geen rare gedachte want het is bekend dat de consument steeds meer online aanschaft. Maar ook de B2B webwinkels worden steeds populairder, en Hikashop heeft voldoende mogelijkheden om ook in deze markt actief te zijn.

 

Is Hikashop geschikt als B2B webshop?

Hikashop transformeert elke Joomla-website in een volwaardig eCommerce-systeem. Je kunt producten toevoegen, deze in categorieën indelen, ze op uw website plaatsen, bestellingen opnemen en online betalingen ontvangen. Hoewel Hikashop vooral bekend is vanwege klantgerichte B2C-websites, is het ook erg populair voor B2B-groothandelbedrijven. De redenen om Hikashop te gebruiken, zijn vergelijkbaar voor beide soorten websites. B2B- en groothandelsites hebben echter hun eigen unieke uitdagingen waar Hikashop mee kan helpen.

B2B webwinkel uitdagingen.

Hikashop heeft verschillende mogelijkheden om ingezet te kunnen worden als zakelijke webshop.

  • Er zijn veel betaalmethoden te verkrijgen (zoals iDEAL, creditcard) en het is mogelijk om producten op rekening te kopen.
  • Hikashop kan zo worden ingesteld dat het alleen zichtbaar is voor ingelogde gebruikers.
  • Tijdens het registratieproces kan om een BTW-nummer gevraagd worden wat online gecontroleerd wordt, voordat het account wordt goedgekeurd. De goedkeuring kan eventueel ook handmatig gebeuren.

hikashop BTW registratie

 

  • De prijzen kunnen worden verborgen voor niet ingelogde gebruikers, maar ook kunnen de prijzen per gebruikersgroep verschillend zijn.

hikashop prijs login

 

  • Het is mogelijk om producten inclusief en/of exclusief BTW te tonen, afhankelijk van de bezoeker. Voor zakelijke bestellingen uit andere EU landen is het mogelijk om de BTW te verleggen.

hikashop BTW inclexcl

 

  • Kwantumkorting is ook geen enkel probleem voor Hikashop en is per product eenvoudig in te stellen.

hikashop kwantumkorting

 

  • Het is mogelijk om een minimum afname in te voeren, dit kan bijv. een aantal producten zijn, een minimum orderbedrag of zelfs gewicht.

hikashop minimumbestelling

 

  • De layout is volledig aan jouw wensen aan te passen.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan met mogelijkheden die allemaal out of the box in Hikashop gemaakt kunnen worden.

Hikashop groeit met jouw bedrijf mee.

Wanneer je een website bouwt is het belangrijk om jouw behoeften zowel op de korte termijn als in de verre toekomst te overwegen. Ik vind het altijd schandalig om een ​​website te bouwen en deze te vervangen wanneer jouw bedrijf verandert. Een Hikashop-website is geschikt voor groothandels in alle soorten en maten. Er is geen limiet aan het aantal producten dat je kunt invoeren. Sommige Hikashop-websites melden meer dan een miljoen producten! Hikashop is zo flexibel dat je jouw website zo vaak kunt bijwerken als je wilt. Als jouw bedrijf besluit om te rebranden, kunt je van template veranderen zonder de eCommerce-kant van jouw winkel aangepast hoeft te worden.

Eenvoudig uit te breiden.

Omdat Hikashop grotendeels werkt op basis van plugins is dit systeem makkelijk uit te breiden. Als je extra functies nodig hebt, kun je deze toevoegen met behulp van standaard of op maat gemaakte plug-ins. Ik heb ondertussen ervaring met de koppeling met een extern kassa- en voorraadsysteem, een koppeling met de Icecat catalogus en diverse andere maatwerkoplossingen. Het is veel rendabeler omdat je nooit helemaal opnieuw hoeft te beginnen of naar een ander platform hoeft te migreren.

Is Hikashop geschikt voor jouw volgende project?

Neem direct contact op voor een vrijblijvende afspraak.

 

Gravatar
Kim
Is het mogelijk om in hikashop te werken met 'offerte aanvragen' i.p.v. het bedrag van het product te noemen?
Gravatar
Jeroen
Hoi Kim,

Dat is wel mogelijk. Dan zou je wel wat zaken handmatig moeten aanpassen, zoals de prijzen verbergen op de site, winkelmandje en emails.

Het is dan wel zo dat je niet offerte en "normale bestellingen" naast elkaar kunt gebruiken.

Gravatar
Martin
Kan Hikashop overweg met verzending via PostNL? Ofwel is er ook een plugin beschikbaar voor verzending via PostNL?
Gravatar
Jeroen
Beste Martin,

Op dit moment is er nog geen plugin beschikbaar voor PostNL. Maar daar ben ik wel mee bezig...

Voor MyParcel (dochteronderne ming van PostNL) is de plugin al wel klaar. Zie: https://www.joomill-extensions.com/extensions/hikashop-myparcel-postnl

1000 Resterende tekens


Over Jeroen
Jeroen - Joomill.nl

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's en verzorgt hij diverse Joomla! trainingen.  Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een allround Joomla Specialist, dan zit je hier goed!