Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Joomla is niet geschikt voor grote bedrijven

"Joomla is toch alleen bedoeld voor kleine websites?" is een vraag die ik mijn toekomstige klanten wel eens hoor stellen. Dat Joomla, net als Wordpress en andere systemen, veel wordt gebruikt door hobbyisten, particulieren, MKB-ers en kleine verenigingen is zeker waar. Het CMS is goed te gebruiken voor kleine websites (dat doe ik zelf natuurlijk ook), maar het klopt niet dat het systeem niet geschikt zou zijn voor grotere websites.

Misverstanden over Joomla

In deze serie ga ik kijken naar misverstanden over Joomla. Eerder heb ik al besproken: Joomla is niet veilig en Joomla is niet gebruiksvriendelijk.

Eigen ervaringen

In het verleden heb ik websites gemaakt voor een MBO uit de regio met meer dan 1.000 pagina's aan inhoud met tekst, afbeeldingen en films. Alles voor de student eenvoudig te vinden door de snelle zoekfunctie. Ook heb ik ervaring met grote webshops met duizenden producten en vele bestellingen per dag. Dus het is zeker wel mogelijk om een grote website of webshop te bouwen met dit systeem.

Contentstrategie bedenken

Natuurlijk moet je vooraf goed bedenken hoe je alle content en de menu's gaat inrichten, welke extensies ga je wel of juist niet gebruiken en hoe ga je het beheer zo eenvoudig mogelijk maken. Keuzes die je volgens mij bij ieder systeem moet maken.

Voorbeelden van Joomla websites

In dit artikel wil ik vooral voorbeelden geven van grote binnenlandse bedrijven, interationale organsaties en overheden die Joomla gebruiken. Het zijn geen websites waar ik een bijdrage aan heb geleverd maar ik vind ze wel mooi om te laten zien, wat er allemaal mogelijk is.

Een aantal websites uit Nederland zijn bijvoorbeeld bekende namen als Speedo (van de zwemkleding) en Velux (van de raamdecoratie).

grote bedrijven speedo grote bedrijven velux

Joomla in medialand

In de media wordt het ook regelmatig gebruikt, dit zie je bijv terug in de websites van de FDmediagroep (onder andere Financieel dagblag en BNR Nieuwsradio) en Stichting Kijkonderzoek en de NPO (Radio 1 en 3FM, ontwikkeld door het Perfect Web Team)

grote bedrijven fdmediagroep grote bedrijven kijkonderzoek

 

grote bedrijven 3fm grote bedrijven npo1

 

Joomla in de politiek

Politieke partijen die met Open Source websites werken zijn er natuurlijk ook te vinden. De PVV gebruikt Joomla voor de website. Verder zijn er verschillende lokale partijen die met Joomla werken, zoals PvdA Soest (door Joomlapartners), PvdA Zaanstreek en VVD Bergen

 

Joomla bij grote internationale bedrijven en overheden en instanties.

Joomla is een internationale community en het zou te makkelijk zijn om me alleen tot Nederland te beperken.

Bedrijven als Intel en Peugeot hebben een Joomla website.

grote bedrijven intel grote bedrijven peugeot

 

 

De verenigde naties en de Emergency Alert van Australie.

grote bedrijven un grote bedrijven emergency

 

De Dictionary API van Cambridge en de National University of Singapore

grote bedrijven cambridge grote bedrijven nus

 

Ja dit zijn allemaal Joomla websites en ze zien er allemaal anders uit.

Joomla als intranet

Naast Joomla als openbare website kan dit systeem uitstekend gebruikt worden als basis voor een intranet. Het is bekend dat bedrijven als Ebay, Citibank en Politie België kozen voor Joomla. 

 

Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen laten zien dat Joomla zeker wel gebruikt kan worden voor grote organisaties en bedrijven.

 

Overweeg je een nieuwe website? Geef dan Joomla ook een kans!

En laat mij je dan helpen.

 

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd of ik de geschikte partner voor jouw project ben? Kijk dan eens in mijn portfolio, bekijk wat mijn klanten vertellen of neem direct contact met mij op.


Gerelateerde artikelen

Wat klanten vertellen

Philip de Vos

Jeroen heeft voor ons een prachtige webwinkel gebouwd. Hij denkt mee met de klant en komt zelf ook met suggesties om de website nog beter te maken. Over de hosting, onderhoud en updates hoeven we ons geen zorgen te maken, want dat is allemaal via Joomill geregeld.

- Philip de Vos