Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Joomla Componenten

Een component is een soort van uitbreiding (extensie) voor jouw Joomla website. Je kunt met een component extra functies inbouwen. Je kunt hierbij denken aan een formulier, portfolio of webshop maar ook het standaard artikelbeheer is een component.

 

De meeste componenten bieden functionaliteit voor de voorkant van je website (dus voor je bezoekers), maar ze worden ook getoond in de beheeromgeving waar de beheerder onderdelen kan aanpassen of toevoegen.

Een component koppelen aan een menu

Een component heeft zijn eigen menu item types. Wanneer je een menu item aanmaakt in Joomla, dan kun je kiezen tussen verschillende menu item types. Deze menu item types zijn in de meeste gevallen gerelateerd aan componenten.

Daarnaast zijn er per Menu Item Type verschillende opties, zoals het selecteren van een specifieke categorie of item.

componenten menuitemtype

 

Joomla component installeren

Om een component te installeren ga je naar systeem > installeren > extensies

 

Hier zie je 4 verschillende opties.

Joomla componenten installeren vanaf het web

Zoek het component op tussen de extensies in de Joomla extensions Directory en klik op de installeer knop.

extensies installeren vanaf web

Joomla component installeren via het uploaden van een bestand

Heb je het component al gedownload via de ontwikkelaar dan heb je een .zip-bestand op je PC staan die je kunt uploaden in onderstaand scherm.

extensies installeren

 

Joomla component installeren via installeren vanuit een map

Heb je het zip-bestand uitgepakt op een tijdelijke map op de server, dan kun je deze optie gebruiken. Vul de map in waar de bestanden staan en klik op installeer.

extensies installeren vanaf url

Joomla component installeren via installeren vanaf url

Wil je een component installeren direct van een externe url, dan vul je hier de locatie in en klik op installeer.

extensies installeren vanaf url

Dit artikel is bijgewerkt op: 08 februari 2024
Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd of ik de geschikte partner voor jouw project ben? Kijk dan eens in mijn portfolio, bekijk wat mijn klanten vertellen of neem direct contact met mij op.


Gerelateerde artikelen

Wat klanten vertellen

Jack van Drunen

Ik ervaar de samenwerking met Joomill als zeer prettig. De persoonlijke en deskundige benadering spreekt mij erg aan. Mijn e-mails worden altijd snel beantwoord en wijzigingen worden in overleg en vlot doorgevoerd.

Jeroen heeft voor mij een mooie, overzichtelijke webshop gemaakt waar mijn eigen wensen zoveel mogelijk in zijn verwerkt.

- Jack van Drunen