Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Joomla Update Notificatie e-mail uitschakelen

Joomla heeft standaard een plugin die elke beheerder met superuser-rechten e-mailt wanneer een Joomla update beschikbaar is. Er zijn situaties te bedenken waarin het niet nodig is om deze berichten aan alle beheerders te versturen of wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een extern beheersysteem zou je deze emails het liefste helemaal uit willen schakelen.

 

Voordat je de update notificaties uitschakeld eerst even dit:

Joomla verstuurd het bericht omdat er een update beschikbaar is. Het aan te bevelen om je website zo snel mogelijk te updaten wanneer dit mogelijk is. Doe je dit niet dan kunnen er ernstige veiligheidsproblemen optreden en kan jouw website gehackt worden. Schakel de Joomla update meldingen dus uit als bewuste keuze en schat zelf de gevolgen in wanneer je deze emails niet meer ontvangt.

Voor meer tips, lees je mijn gratis ebook met 17 tips voor een veilige Joomla website.

Welke plugin verstuurd de Joomla Update Notificatie e-mails?

Zoals je in de email zelf kunt lezen worden de e-mails niet verzonden door de Joomla softwareproject, maar door het Joomla systeem geïnstalleerd op jouw webserver. Om specifieker te zijn, de taakplugin "Joomla Updatemelding" controleert op updates en verstuurd de emails. (in Joomla 3 en 4 is dit nog een systeemplugin)

 

Wie ontvangt de Joomla Update Notificatie e-mails?

Standaard e-mailt deze plug-in alle Superuser-accounts één keer per dag totdat de update is doorgevoerd en Joomla weer up-to-date is.

 

Hoe kun je de Joomla Update Notificatie e-mails uitschakelen?

Ga hiervoor naar systeem, daarna naar geplande taken. joomla update notificatie

Hier zie je in het overzicht de plugin met taaktype "Joomla! update melding". Deze kun je uitschakelen door op het vinkje te klikken (er verschijnt dan een kruisje)

joomla update notificatie uitschakelen

Joomla Update Notificatie e-mails sturen naar 1 of meer superusers

Het is begrijpelijk dat je bij een grote website met meerdere superusers niet iedereen een email wil ontvangen met de updatemelding.

Ga hiervoor naar systeem, daarna naar geplande taken en open de taak "Joomla! update melding".

Je kunt meerdere e-mailadressen opgeven door deze te scheiden met een komma, dus "email@email.com, email@email.nl"

Let op: Het e-mailadres moet overeenkomen met het e-mailadres 1 van de superusers op de betreffende website.

joomla update notificatie details

 Standaard staat de taal van de emails die verzonden wordt op "automatisch". Dit betekent dat de taal wordt bepaald door de taalinstelling van de superuser. Op deze manier is het mogelijk dat gebruiker A de tekst in het engels te zien krijgt en gebruiker B de tekst in het Nederlands.

In de plugin "systeem - Joomla Updatemelding" kun je de taal instellen zodat iedere superuser de e-mail in een vooraf bepaalde taal ontvangt.

Joomla Update Notificatie e-mails uitschakelen via gebruikersbeheer

Ook is het mogelijk om via gebruikersbeheer de update notificaties uit te schakelen. Hiervoor ga je naar gebruikers en je gaat naar de desbetreffende superuser. Bij deze gebruiker zie je de optie "ontvang systeemberichten", deze kun je op NEE zetten en ook dan ontvangt deze gebruiker geen e-mails meer. Maar let op: wanneer je ook gebruik maakt van de mogelijkheid voor bezoekers om artikelen te plaatsen, dan ontvangt deze gebruiker hier ook geen melding meer van. Dus maak bij deze optie altijd de overweging of je de juiste keuze maakt.

email updatenotificatie systeemberichten

 

Hoe pas ik de tekst aan van de Joomla Update Notificatie e-mails

Vind je het niet erg om deze emails te ontvangen maar zou je de tekst ervan willen aanpassen?

Dat kan via systeem en dan E-mail templates joomla update email1

Je ziet hier een overzicht van alle emails en je zoekt naar Joomla: Updatemelding.
Om de tekst in een specifieke taal te wijzigen klik je op het vlaggetje.

joomla update email2

In het detailscherm kun je de tekst van het onderwerp en inhoud van de e-mail naar eigen wens aanpassen.

Om dynamische informatie zoals de laatste versie kun je Tags gebruiken die aan de rechterkant staan aangegeven.

joomla update email3

 Toch niet tevreden met het resultaat? Klik dan op de "herstellen"knoppen aan de rechterkant van het scherm en alles wordt teruggezet naar de originele tekst.

 

Heb je hulp nodig bij het beheren van jouw websites?

Vraag naar de mogelijkheden

 

 

Dit artikel is bijgewerkt op: 08 februari 2024
Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wat klanten vertellen

Philip de Vos

Jeroen heeft voor ons een prachtige webwinkel gebouwd. Hij denkt mee met de klant en komt zelf ook met suggesties om de website nog beter te maken. Over de hosting, onderhoud en updates hoeven we ons geen zorgen te maken, want dat is allemaal via Joomill geregeld.

- Philip de Vos