Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Joomla Update Notificatie e-mail uitschakelen

Joomla 3.x bevat een systeemplugin die elke beheerder met superuser-rechten e-mailt wanneer een Joomla update beschikbaar is. Er zijn situaties te bedenken waarin het niet nodig is om deze berichten aan alle beheerders te versturen of wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een extern beheersysteem zou je deze emails het liefste helemaal uit willen schakelen.

 

Voordat je de update notificaties uitschakeld eerst even dit:

Joomla verstuurd het bericht omdat er een update beschikbaar is. Het aan te bevelen om je website zo snel mogelijk te updaten wanneer dit mogelijk is. Doe je dit niet dan kunnen er ernstige veiligheidsproblemen optreden en kan jouw website gehackt worden. Schakel de Joomla update meldingen dus uit als bewuste keuze en schat zelf de gevolgen in wanneer je deze emails niet meer ontvangt.

Voor meer tips, lees je mijn gratis ebook met 17 tips voor een veilige Joomla website.

Welke plugin verstuurd de Joomla Update Notificatie e-mails?

Zoals je in de email zelf kunt lezen worden de e-mails niet verzonden door de Joomla softwareproject, maar door het Joomla systeem geïnstalleerd op jouw webserver. Om specifieker te zijn, de plugin "systeem - Joomla Updatemelding" (in de Engelse versie: "System - Joomla Update Notification") controleert op updates en verstuurd de emails.

 

Wie ontvangt de Joomla Update Notificatie e-mails?

Standaard e-mailt deze plug-in alle Superuser-accounts één keer per dag totdat de update is doorgevoerd en Joomla weer up-to-date is.

 

Hoe kun je de Joomla Update Notificatie e-mails uitschakelen?

Ga hiervoor naar plugins en zoek "systeem - Joomla Updatemelding" (in de Engelse versie: "System - Joomla Update Notification") en zet de status op "Uitgeschakeld" ("Disabled")

email updatenotificatie uitschakelen

 

Joomla Update Notificatie e-mails sturen naar 1 of meer superusers

Het is begrijpelijk dat je bij een grote website met meerdere superusers niet iedereen een email wil ontvangen met de updatemelding.

Ga hiervoor naar de "systeem - Joomla Updatemelding" en open deze. In deze plugin zie je de optie Super gebruiker e-mails. Hier geef je aan welke superuser de emails zal ontvangen. Wanneer je dit veld leeg laat zullen alle superusers de emails ontvangen.

Je kunt meerdere e-mailadressen opgeven door deze te scheiden met een komma, dus "email@email.com, email@email.nl"

Let op: Het e-mailadres moet overeenkomen met het e-mailadres 1 van de superusers op de betreffende website.

email updatenotificatie emails

 

Joomla Update Notificatie e-mails uitschakelen via gebruikersbeheer

Ook is het mogelijk om via gebruikersbeheer de update notificaties uit te schakelen. Hiervoor ga je naar gebruikers en je gaat naar de desbetreffende superuser. Bij deze gebruiker zie je de optie "ontvang systeemberichten", deze kun je op NEE zetten en ook dan ontvangt deze gebruiker geen e-mails meer. Maar let op: wanneer je ook gebruik maakt van de mogelijkheid voor bezoekers om artikelen te plaatsen, dan ontvangt deze gebruiker hier ook geen melding meer van. Dus maak bij deze optie altijd de overweging of je de juiste keuze maakt.

email updatenotificatie systeemberichten

 

Taal aanpassen voor de Joomla Update Notificatie e-mails

Standaard staat de taal van de emails die verzonden wordt op "automatisch". Dit betekent dat de taal wordt bepaald door de taalinstelling van de superuser. Op deze manier is het mogelijk dat gebruiker A de tekst in het engels te zien krijgt en gebruiker B de tekst in het Nederlands.

In de plugin "systeem - Joomla Updatemelding" kun je de taal instellen zodat iedere superuser de e-mail in een vooraf bepaalde taal ontvangt.

email updatenotificatie taal

 

Hoe pas ik de tekst aan van de Joomla Update Notificatie e-mails

Vind je het niet erg om deze emails te ontvangen maar zou je de tekst ervan willen aanpassen?

Dat kan via de extensies > talen > overrides.

Je zoekt in jouw taal - beheergedeelte en maakt een nieuwe override aan.

Gebruik hiervoor de volgende contstante:

voor E-mail onderwerp: PLG_SYSTEM_UPDATENOTIFICATION_EMAIL_SUBJECT

voor E-mail Body: PLG_SYSTEM_UPDATENOTIFICATION_EMAIL_BODY

 

email updatenotificatie overrides

 

 

Heb je hulp nodig bij het beheren van jouw websites?

Vraag naar de mogelijkheden

 

 

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wat klanten vertellen

Yvonne de Vries-Reintjes

Ik heb gedurende een aantal jaren samengewerkt met Jeroen, aan diverse websites. Gaandeweg ontstond de verdeling dat ik zorgde voor design, structuur en content en dat Jeroen de website technisch realiseerde en onderhield. Daarbij heeft hij zich consequent als een uiterst servicegerichte, betrouwbare en als een kwalitatief hoogwaardige partner/leverancier laten zien. Jeroen is erg vriendelijk en prettig om mee samen te werken.

- Yvonne de Vries-Reintjes