Toegankelijkheid

Samen maken we van jouw website een succes.

Tekst aanpassen met taal overrides in Joomla

Wanneer je een tekst wil aanpassen in Joomla of een extensie wordt aangeraden een taal override in Joomla te doen. Hiermee voorkom je dat een wijziging verloren gaat bij een update.

Hoe werken taal overrides in Joomla?

In Joomla 4:

Om dit te doen moet u naar het beheergedeelte gaan en daarna naar "Systeem > Taal Overrides".

Taalbeheer overrides

Klik op Nieuw

Zoek aan de rechterkant naar de tekst die je wil aanpassen.

Onder jouw zoekopdracht verschijnen de resultaten.

Taalbeheer override

Klik op de tekst die je wil aanpassen en de Taal constante en Tekst worden automatisch gekopieerd naar de linkerkant van je scherm.

Taalbeheer override aanpassing

De tekst kun je naar eigen inzicht aanpassen.

Klik daarna op "opslaan" om de aanpassing te bevestigen.

In Joomla 3:

Om dit te doen moet u naar het beheergedeelte gaan en daarna naar "Extensies > Taalbeheer > Overrides".

Taalbeheer overrides

Klik op Nieuw

Zoek aan de rechterkant naar de tekst die je wil aanpassen.

Onder jouw zoekopdracht verschijnen de resultaten.

Taalbeheer override

Klik op de tekst die je wil aanpassen en de Taal constante en Tekst worden automatisch gekopieerd naar de linkerkant van je scherm.

Taalbeheer override aanpassing

De tekst kun je naar eigen inzicht aanpassen.

Klik daarna op "opslaan" om de aanpassing te bevestigen.

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Certification Exam & Platform team en het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!