Samen maken we van jouw website een succes.

De laatste jaren heeft E-commerce een enorme groei doorgemaakt. Ook binnen Joomla zijn er verschillende extensies te vinden, zoals natuurlijk Virtuemart, Hikashop of MijoShop. Daarnaast heeft Joomla een groot aantal plugins om jouw Joomla-website te koppelen aan een e-commercepakket zoals Magento, OScommerce, Prestashop etc. Stuk voor stuk goede plugins en de keuze voor een bepaalde extensie is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

 1 Nadeel wat deze extensies gemeen hebben, is dat ze zich richten op de (middel-)grote webshop. Wanneer je slechts 1 of enkele producten wil verkopen via jouw website, dan hebben bovenstaande extensies vaak een overkill aan mogelijkheden, die jij helemaal niet nodig hebt. Om een complete webshop te installeren en configureren voor een paar producten is dan ook vaak te duur.

Quick2Cart: een kleine webshop in Joomla

Techjoomla heeft hier dé oplossing voor gevonden, genaamd Quick2Cart. Dit is een flexibele, lichtgewicht extensie met de basismogelijkheden voor de verkoop via internet. Na installatie, moet je even op zoek naar de plugins "Shipping Charges to Quick2Cart" om de verzendkosten in te stellen en "Taxation to Quick2Cart" voor het juiste BTW-percentage. Als dit ingesteld is, kun je in het component de gewenste valuta instellen en daarna kun je beginnen met het toevoegen van de producten.

Quick 2 cart

Een product is eigenlijk niets anders dan een Joomla artikel met een "koop nu" knop en eventueel enkele keuzemogelijkheden (zoals maat en kleur). In een Joomla artikel vind je een tabblad met Quick2cart opties, zoals hiernaast is afgebeeld.

Een productnaam, productcode (SKU) en een prijs (excl. BTW!). De prijs is per keuzemogelijheid (in dit geval maat) zelf te bepalen. En meer heb je niet nodig. Het uiterlijk van de productpagina is gewoon op te maken in het Joomla Artikel. Quick2Cart heeft ook de mogelijkheid om met andere extensies zoals: ZOO of K2 te werken.

Op de Artikelpagina worden de prijs, hoeveelheid en "koop nu" knop weergegeven met eventuele keuzemogelijkheden (zoals maat en kleur). Wanneer een bezoeker op de "koop nu" knop klikt, krijgt hij de keuze om naar het afrekenscherm te gaan of om door te winkelen.

Het afrekenscherm heeft verschillende stappen. Zo is het mogelijk om af te rekenen als gast of om je te registreren. (ook deze mogelijkheden zijn in de backend van jouw Joomla website in te stellen.)

Hierna kom je in het scherm met jouw bestelling. Van belang is het om te weten dat bij jouw productprijs nog BTW berekend wordt.

Quick2cart

Een kleine webwinkel met iDEAL

De volgende stap is het factuur- en verzendadres van de klant. Op deze plaats worden de verzendkosten toegevoegd. en de laatste stap is de bevestiging en afrekenen. Het betalen wordt standaard afgehandeld met bankoverschrijving of Paypal, maar met RO Payments is het ook mogelijk om de koppeling met jouw bank of iDEALprovider te maken. In de backend worden uiteraard alle bestellingen bijgehouden en statistieken getoond. De verkoper ontvangt een bevestiging via het ingestelde e-mailadres en de koper ontvangt netjes een factuur in zijn mailbox.

Quick2Cart is in het beginsel dus heel eenvoudig, maar onderschat deze extensie niet. Quick2Cart heeft ook de mogelijkheid om digitale producten te verkopen, zonder verzending en evt. met download-limiet. Het komt met verschillende modules om je producten op te laten vallen. Je kunt meerdere winkels en verkopers instellen, zodat jij je eigen marktplaats kunt creeëren. Het heeft voorraadbeheer en kan ook geintegreerd worden in extensies als JomSocial of EasySocial.

Dus ook wanneer je met een paar producten begint en later wil uitbereiden, dan is deze extensie een goede oplossing.

Heb je vragen over deze extensie, hulp nodig bij het instellen of met de koppeling van iDEAL?

Ik help je graag!
Deel op social media

1000 Resterende tekens


Over Jeroen
Jeroen - Joomill.nl

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's en verzorgt hij diverse Joomla! trainingen.  Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een allround Joomla Specialist, dan zit je hier goed!