Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Joomill.nl door de jaren heen

In dit artikel gaan we eens naar onszelf kijken. Het is altijd leuk om te zien hoe een website zich heeft ontwikkeld. Ik ben in mijn backup-archief gedoken en dat is nog best een karwei om oudere Joomla versies draaiend te krijgen met de allerei verschillende systeemeisen etc. Maar het is gelukt en ik heb de complete geschiedenis van deze website op een rijtje gezet.

In 2006 bouwde ik mijn eerst Joomla website en dit is als hobby begonnen. Toen ik in 2009 voor het eerst in aanraking kwam met "echte klanten" heb ik mijn eigen domeinnaam geregistreerd en website gebouwd. De oudere versies van deze site zijn niet altijd iets waar ik achteraf trots op kan zijn, maar uiteindelijk heeft het wel gezorgd voor het succes van deze tijd. Dus ik deel ze graag met jullie.

2009

joomill.nl 2009

Versie: Joomla 1.5
Template: Joomlabamboo Strata
Joomill.nl werd gebruikt als plaats waar ik mijn eigen extensies aanbood. Ik had zelfs een ware Hyves tipmodule :) Ook vertalingen van andere extensies waren op deze site te vinden.

2010

joomill.nl 2010

Versie: Joomla 1.5
Template: Icetheme Headlines
Door de samenwerking met een reclamebureau kwam de nadruk meer te liggen op webontwikkeling. De Homepage bestond grotendeels uit 1 slider met de laatste projecten. Je hoefde niet meer te scrollen. De extensies verplaatste zich meer naar de achtergrond.

2011

joomill 2011

Versie: Joomla 1.5
Template: Yootheme Air
De slider op de homepage werd vervangen door een enkele afbeelding. De diensten kregen hieronder weer een plaatsje. De website werd door de populariteit van de extensies ook meertalig. Het contactformulier werd opgesplitst in 1 klein formulier voor contact en 1 uitgebreid formulier voor offerte-aanvragen.

2012 / 2013

joomill.nl 2012

Versie: Joomla 2.5
Template: Yootheme Balance
Het blog werd verplaatst naar de homepage. De extensies verhuisde naar een eigen subdomein en later naar https://www.joomill-extensions.com

2014

joomill.nl 2014

Versie: Joomla 3
Template: Rockettheme Paradigm
Tot nu toe was ik vooral aan het experimenten met verschillende vormgevingen en de plaats van content op mijn website. In 2014 werd de basis gelegd voor de huidige website. Deze versie was ook responsive en dus op verschillende devices te bekijken. Qua vormgeving zou het in grote lijnen vanaf nu hetzelfde blijven.

2015

joomill.nl 2015

Versie: Joomla 3
Template: Yootheme Venice

2016

  joomill.nl 2016

Versie: Joomla 3
Template: Yootheme Venice
In 2016 heb ik de training "Online Verkoopsucces XL" van Aartjan van Erkel gevolgd en daar veel van mogen leren. De tips die hij mij gaf met betrekking tot de inhoud had ik grotendeels al doorgevoerd in de website. Zo werden de diensten uitgesplitst over verschillende pagina's. En deze zijn direct zichtbaar in het hoofdmenu. Rechtsboven heb ik een submenu gemaakt voor de pagina's die niet direct van toepassing zijn op mijn diensten.

2017

joomill.nl 2017

Versie: Joomla 3
Template: Joomill Maestro

Joomill Maestro is mijn eigen ontwikkelde template en is gebaseerd op Bootrap3 met de icoontjes van FontAwesome5 PRO. De template heeft de moduleposities zoals ik gewend was bij Yootheme en zonder alle overbodige sliders, etc om te zorgen voor een snelle website. Deze Maestro template zal de basis worden van mijn toekomstige projecten. Meer informatie over de veranderingen in 2017 lees je in het artikel: De grote schoonmaak.

Is jouw website ook aan vernieuwing toe? Neem dan contact op om samen met mij een plan te maken.

Ik help je graag!
Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd of ik de geschikte partner voor jouw project ben? Kijk dan eens in mijn portfolio, bekijk wat mijn klanten vertellen of neem direct contact met mij op.


Gerelateerde artikelen

Wat klanten vertellen

Philip de Vos

Jeroen heeft voor ons een prachtige webwinkel gebouwd. Hij denkt mee met de klant en komt zelf ook met suggesties om de website nog beter te maken. Over de hosting, onderhoud en updates hoeven we ons geen zorgen te maken, want dat is allemaal via Joomill geregeld.

- Philip de Vos