Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Code wordt automatisch verwijderd

Na het toevoegen van een aangepaste HTML-code in een artikel of een module kom je er misschien achter dat de HTML-code is verwijderd, wanneer het item wordt opgeslagen. Dit probleem komt voor bij scripts (bijvoorbeeld als je Google Adsense probeert toe te voegen) of bij iframe- en embed-tags (bijvoorbeeld bij Youtube videos).

Waarom wordt de code uit de editor gehaald?

In de Joomla-configuratie kun je verschillende filteropties definiëren met betrekking tot de HTML-code voor leden van een bepaalde gebruikersgroep. Met deze filteropties kan meer controle uitgeoefend worden op de HTML die toegevoegd wordt. Het filteren gebeurt op basis van opt-in en de standaard instellingen bieden een goede bescherming tegen markup die gewoonlijk geassocieerd wordt met aanvallen op de website. 

Tekstfilters in Joomla

Dit zijn de tekstfilters die toegepast worden op alle tekstverwerkervelden in de geselecteerde groepen.

Controleer allereerst welk filtertype aan uw gebruikersgroep is toegewezen.Ga naar "Systeem > Algemene instellingen > Tekstfilters" en je ziet deze pagina:


Tekstfilters

Zorg ervoor dat de supergebruikers en de beheerdersgroep zijn ingesteld op Geen filter. Dit betekent dat Joomla geen code uit een de editor zal verwijderen wanneer je bij deze beheerdersgroep hoort. Kies per gebruikersgroep de juiste optie in de lijst naast de groepsnaam en klik daarna op de knop Opslaan.

 

Code wordt verwijderd uit de JCE Editor

Wanneer je een teksteditor gebruikt in het beheerdersgedeelte moet je mogelijk de instellingen wijzigen om alle gewenste HTML-tags weer te geven. De meestgebruikte editor in Joomla is JCE.

Ga naar Componenten > JCE Editor (PRO) > Editor Profiles en kies het juiste profiel, die is toegewezen aan de gebruikersgroep, vaak Default.

Ga bovenin naar het tabblad "Plugin Parameters" en daarna aan de linkerkant naar "Media Support" en controleer of de elementen die je wil gebruiken op "Ja" staan.

Tekstfilters JCE

 

 

Code wordt verwijderd uit de TinyMCE Editor

Wanneer je een teksteditor gebruikt in het beheerdersgedeelte moet je mogelijk de instellingen wijzigen om alle gewenste HTML-tags weer te geven. De standaardeditor in Joomla is TinyMCE.

Ga naar Extensies > Plugins > Tekstverwerker - TinyMCE en kies de juiste Set, die is toegewezen aan de gebruikersgroep.

Tekstfilters tinyMCE set

Je ziet deze plugin-parameters

Tekstfilters tinyMCE

De HTML-tags moet je uit de lijst met verboden elementen verwijderen. Laat dit veld niet leeg, aangezien dan de standaardtags na het opslaan worden hersteld. Wil je geen enkel element verbieden, voer dan een dummy-tekst in zoals "leeg" of iets dergelijks.

 

Iframes wordt i-frames door RSFirewall

Maak je gebruik van RS Firewall dan wordt mogelijk de code van een iframe aangepast. Lees hier hoe je dit kunt oplossen:

https://www.rsjoomla.com/support/documentation/rsfirewall-user-guide/frequently-asked-questions/scrambled-tags-iframe-becomes-i-frame.html

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wat klanten vertellen

Jack van Drunen

Ik ervaar de samenwerking met Joomill als zeer prettig. De persoonlijke en deskundige benadering spreekt mij erg aan. Mijn e-mails worden altijd snel beantwoord en wijzigingen worden in overleg en vlot doorgevoerd.

Jeroen heeft voor mij een mooie, overzichtelijke webshop gemaakt waar mijn eigen wensen zoveel mogelijk in zijn verwerkt.

- Jack van Drunen