Na het toevoegen van een aangepaste HTML-code in een artikel of een module kom je er misschien achter dat de HTML-code is verwijderd, wanneer het item wordt opgeslagen. Dit probleem komt voor bij scripts (bijvoorbeeld als je Google Adsense probeert toe te voegen) of bij iframe- en embed-tags (bijvoorbeeld bij Youtube videos).

Waarom wordt de code uit de editor gehaald?

In de Joomla-configuratie kun je verschillende filteropties definiĆ«ren met betrekking tot de HTML-code voor leden van een bepaalde gebruikersgroep. Met deze filteropties kan meer controle uitgeoefend worden op de HTML die toegevoegd wordt. Het filteren gebeurt op basis van opt-in en de standaard instellingen bieden een goede bescherming tegen markup die gewoonlijk geassocieerd wordt met aanvallen op de website.

Tekstfilters in Joomla

Dit zijn de tekstfilters die toegepast worden op alle tekstverwerkervelden in de geselecteerde groepen.

Controleer allereerst welk filtertype aan uw gebruikersgroep is toegewezen.Ga naar "Systeem > Algemene instellingen > Tekstfilters" en je ziet deze pagina:

Tekstfilters

Zorg ervoor dat de supergebruikers en de beheerdersgroep zijn ingesteld op Geen filter. Dit betekent dat Joomla geen code uit een de editor zal verwijderen wanneer je bij deze beheerdersgroep hoort. Kies per gebruikersgroep de juiste optie in de lijst naast de groepsnaam en klik daarna op de knop Opslaan.

Code wordt verwijderd uit de JCE Editor

Wanneer je een teksteditor gebruikt in het beheerdersgedeelte moet je mogelijk de instellingen wijzigen om alle gewenste HTML-tags weer te geven. De meestgebruikte editor in Joomla is JCE.

Ga naar Componenten > JCE Editor (PRO) > Editor Profiles en kies het juiste profiel, die is toegewezen aan de gebruikersgroep, vaak Default.

Ga bovenin naar het tabblad "Plugin Parameters" en daarna aan de linkerkant naar "Media Support" en controleer of de elementen die je wil gebruiken op "Ja" staan.

Tekstfilters JCE

Code wordt verwijderd uit de TinyMCE Editor

Wanneer je een teksteditor gebruikt in het beheerdersgedeelte moet je mogelijk de instellingen wijzigen om alle gewenste HTML-tags weer te geven. De standaardeditor in Joomla is TinyMCE.

Ga naar Extensies > Plugins > Tekstverwerker - TinyMCE en kies de juiste Set, die is toegewezen aan de gebruikersgroep.

Tekstfilters tinyMCE set

Je ziet deze plugin-parameters

Tekstfilters tinyMCE

De HTML-tags moet je uit de lijst met verboden elementen verwijderen. Laat dit veld niet leeg, aangezien dan de standaardtags na het opslaan worden hersteld. Wil je geen enkel element verbieden, voer dan een dummy-tekst in zoals "leeg" of iets dergelijks.

Iframes wordt i-frames door RSFirewall

Maak je gebruik van RS Firewall dan wordt mogelijk de code van een iframe aangepast. Lees hier hoe je dit kunt oplossen:

https://www.rsjoomla.com/support/documentation/rsfirewall-user-guide/frequently-asked-questions/scrambled-tags-iframe-becomes-i-frame.html