Het is natuurlijk mogelijk dat je een ​​bepaald IP-adres de toegang tot je Joomla-website te ontzeggen.

Redenen kunnen zijn:

• Iemand probeert jouw website te hacken.
  • Iemand kopieert inhoud van jouw website.
  • Iemand linkt naar afbeeldingen of andere media op jouw website.
  • Iemand valt je website aan met veel verzoeken.
  • Iemand spamt continu jouw website.

Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken.

Een IP-adres blokkeren met Akeeba Admin Tools PRO

Je kunt een IP-adres blokkeren door middel van een extensie zoals de PRO versie van Akeeba Admin Tools.

admintools ipblacklist

Door middel van de Web Application Firewall kun je ook zaken automatiseren. Zo kun je een bepaald IP-adres laten blokkeren na een X-aantal mislukte inlogpogingen. (Let op dat je mogelijk ook zelf geblokkeerd kan worden wanneer je jouw IP-adres niet toevoegt aan de Whitelist.)

Een IP-adres blokkeren in het .htaccess-bestand

Je kunt een IP-adres blokkeren door het toe te voegen aan het .htaccess-bestand.

- Maak via FTP verbinding met uw website
- Download het bestand met de naam .htaccess
- Voeg de volgende regels toe aan het .htaccess-bestand:

order allow,deny
deny from 12.34.567.890
allow from all

Wanneer je wordt aangevallen door meerdere IP-adressen kun je dat als volgt toevoegen

order allow,deny
deny from 12.34.567.890
deny from 12.34.567.891
allow from all

Laten we nu aannemen dat je wordt aangevallen door een reeks IP's, bijvoorbeeld alle IP's die beginnen met 12.34.567, hier is wat u moet doen:

order allow,deny
deny from 12.34.567
allow from all

Nu blijft de vraag: hoe weet je wat de IP's zijn die je spammen? Je controleert jouw logbestanden en kijkt of er herhaalde verzoeken zijn vanaf hetzelfde IP-adres.