Samen maken we van jouw website een succes.

Omdat ik veel bezig ben met het uitproberen van de mogelijkheden van extensies, merk ik regelmatig dat mijn computer vol staat met verdwaalde installatiebestanden. Ik vind ze in mijn downloads, mijn bureaublad, het mapje "nog uitzoeken" en ga zo maar door.

 Gelukkig heeft Joomla hier een oplossing voor gevonden: "Installeren vanaf web".
Deze optie geeft je de mogelijkheid om direct extensies die in de JED (Joomla Extensions Directory) staan te installeren, zonder dat je eerst naar de ontwikkelaars-website moet gaan, het bestand downloaden en daarna hetzelfde bestand in jouw Joomla-installatie te uploaden.

Hoe installeer je extensies direct vanaf het web?

Om "Installeren vanaf web" in te schakelen ga je naar jouwwebsite.nl/administrator --> Extensies --> Extensiebeheer.

Op deze pagina zie je:install from web

Klik op de knop Tab "installeren van web" toevoegen en er verschijnt een nieuw tabblad naast Upload pakketbestand.

install from web extensions

De extensies staan standaard gesorteerd op populariteit en de pagina heeft een handige categorieƫnlijst en zoekfunctie.

Zoek de extensie op en klik erop voor meer informatie.

install from web JCE

De informatiepagina verteld alles wat je nodig hebt. De laatste update, licentie, extensietype, omschrijving van de extensie en links naar de JED en Ontwikkelaars-website. Bovenaan heb je de mogelijkheid om de reviews te bekijken (opent in apart venster).

Door op de groene knop te klikken installeer je de extensie direct. En je bent klaar!

Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor altijd direct beschikt over de meest recente versie.

Gebruik je deze functie achteraf toch niet, dan kun je het tabblad weer verwijderen door, via extensies --> pluginbeheer, de plugin "Installeren - Installeren vanaf web" te depubliceren. Ook heb je via deze plugin de mogelijkheid om de positie van het tabblad te veranderen.

 

Nog niet alle extensies hebben de mogelijkheid om direct te installeren. Soms moet je je eerst registreren op de pagina van de ontwikkelaar. Sommige extensies zijn commercieel en alleen te downloaden wanneer je betaald hebt. De komende maanden zullen echter meer en meer extensies direct te installeren zijn via deze mogelijkheid.

Deel op social media

1000 Resterende tekens


Over Jeroen
Jeroen - Joomill.nl

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's en verzorgt hij diverse Joomla! trainingen.  Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een allround Joomla Specialist, dan zit je hier goed!