Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Metabeschrijving toevoegen

De metadata van een webpagina zijn gegevens die een beschrijving geven van die specifieke webpagina, bijvoorbeeld een beschrijving over de inhoud van de pagina (waar gaat de webpagina over?). Zoekmachines zoals Google gebruiken deze metadata om snel en makkelijk te beoordelen waar de pagina over gaat.

De Metabeschrijving wordt gezien als de belangrijkste metadata van een webpagina. Google heeft de neiging deze beschrijving over te nemen en te tonen in de zoekresultaten (zie hieronder)

Voorbeeld van een 'metabeschrijving' die Google overneemt in de zoekresultaten:

metabeschrijving.png

 

Het is belangrijk dat elke webpagina een eigen en unieke 'metabeschrijving' krijgt.

 

Aanpassen metabeschrijving in Joomla

De 'metabeschrijving' kun je in Joomla op verschillende plekken instellen: bij het menu-item, bij een artikel, bij een categorie, etc.

Over het algemeen is het instellen van de 'metabeschrijving' bij een artikel een prima optie. Het wordt dan zowel gebruikt als het artikel als 'web pagina' wordt getoond als dat het als blog-artikel wordt getoond.

Let op! In een bestaande site kan het zijn dat er al een metabeschrijving is aangemaakt onder het menu-item die gekoppeld is met je artikel. In dat geval zul je de metabeschrijving onder het menu-item moeten verwijderen. (want deze heeft voorrang boven die van het artikel)

Instellen metabeschrijving:

Open het artikel waarvan je de 'metabeschrijving' wil instellen
1. klik op tab 'Publicatie'
2. Vul in het vak 'Metabeschrijving' de tekst in.

De metabeschrijving van een pagina wordt vaak overgenomen door zoekmachines in de zoekresultaten maar daar is maar een beperkte plek voor, gebruik dus maximaal 156 tekens. Een te korte metabeschrijving kan er ook voor zorgen dat de metabeschrijving niet wordt overgenomen.

metabeschrijving toevoegen in JoomlaJeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd of ik de geschikte partner voor jouw project ben? Kijk dan eens in mijn portfolio, bekijk wat mijn klanten vertellen of neem direct contact met mij op.


Gerelateerde artikelen

Wat klanten vertellen

Philip de Vos

Jeroen heeft voor ons een prachtige webwinkel gebouwd. Hij denkt mee met de klant en komt zelf ook met suggesties om de website nog beter te maken. Over de hosting, onderhoud en updates hoeven we ons geen zorgen te maken, want dat is allemaal via Joomill geregeld.

- Philip de Vos