Samen maken we van jouw website een succes.

De metadata van een webpagina zijn gegevens die een beschrijving geven van die specifieke webpagina, bijvoorbeeld een beschrijving over de inhoud van de pagina (waar gaat de webpagina over?). Zoekmachines zoals Google gebruiken deze metadata om snel en makkelijk te beoordelen waar de pagina over gaat.

De Metabeschrijving wordt gezien als de belangrijkste metadata van een webpagina. Google heeft de neiging deze beschrijving over te nemen en te tonen in de zoekresultaten (zie hieronder)

Voorbeeld van een 'metabeschrijving' die Google overneemt in de zoekresultaten:

metabeschrijving.png

 

Het is belangrijk dat elke webpagina een eigen en unieke 'metabeschrijving' krijgt.

 

Aanpassen metabeschrijving in Joomla

De 'metabeschrijving' kun je in Joomla op verschillende plekken instellen: bij het menu-item, bij een artikel, bij een categorie, etc.

Over het algemeen is het instellen van de 'metabeschrijving' bij een artikel een prima optie. Het wordt dan zowel gebruikt als het artikel als 'web pagina' wordt getoond als dat het als blog-artikel wordt getoond.

Let op! In een bestaande site kan het zijn dat er al een metabeschrijving is aangemaakt onder het menu-item die gekoppeld is met je artikel. In dat geval zul je de metabeschrijving onder het menu-item moeten verwijderen. (want deze heeft voorrang boven die van het artikel)

Instellen metabeschrijving:

Open het artikel waarvan je de 'metabeschrijving' wil instellen
1. klik op tab 'Publicatie'
2. Vul in het vak 'Metabeschrijving' de tekst in.

De metabeschrijving van een pagina wordt vaak overgenomen door zoekmachines in de zoekresultaten maar daar is maar een beperkte plek voor, gebruik dus maximaal 156 tekens. Een te korte metabeschrijving kan er ook voor zorgen dat de metabeschrijving niet wordt overgenomen.

metabeschrijving toevoegen in Joomla1000 Resterende tekens


Over Jeroen
Jeroen - Joomill.nl

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's en verzorgt hij diverse Joomla! trainingen.  Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een allround Joomla Specialist, dan zit je hier goed!