Samen maken we van jouw website een succes.

Websitenaam toevoegen aan paginatitel

Wil je aan iedere paginatitel jouw websitenaam toevoegen? Dat kan eenvoudig in Joomla

Hoe voeg ik mijn websitenaam toe aan paginatitel in Joomla?

Ga hiervoor naar "Systeem > Algemene instellingen"

In het eerste tabblad "Site" zie je jouw websitenaam die je hebt ingevuld tijdens de installatie van Joomla.

Paginatitel websitenaam

Aan de rechterkant zie je de optie "Websitenaam in paginatitels".

Deze optie kun je uitzetten wanneer je jouw websitenaam niet wil tonen in de paginatitels.

Je kunt ervoor kiezen om jouw websitenaam vóór de paginatitel te tonen. Je krijgt dan: Websitenaam - Paginatitel

Je kunt ervoor ook kiezen om jouw websitenaam ná de paginatitel te tonen. Je krijgt dan: Paginatitel - Websitenaam 

Deze laatste optie heeft mijn voorkeur omdat de paginatitel de inhoud van de pagina weergeeft en dat is toch iets waar mensen naar op zoek zijn in Google.

 

Tips voor je websitenaam in de paginatitel

  • Voeg aan jouw websitenaam het belangrijkste zoekwoord toe. Jouw websitenaam (of bedrijfsnaam) hoeft niet altijd direct te vertellen wat je doet. In mijn geval "Joomill" zegt dat niets over de dienst die ik lever. Door daarachter "Joomla Specialist" toe te voegen, weet jij (en Google) wat ik doe.
  • Maak je websitenaam niet te lang. De titel van een pagina wordt overgenomen door zoekmachines in de zoekresultaten maar daar is maar een beperkte plek voor, maximaal 70 tekens. Gebruik je meer tekens dan wordt deze vanzelf afgekapt door Google.
    Paginatitel te lang
  • Een te korte titel kan er ook voor zorgen dat de titel niet wordt overgenomen.

 

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's. Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd of ik de geschikte partner voor jouw project ben? Kijk dan eens in mijn portfolio, bekijk wat mijn klanten vertellen of neem direct contact met mij op.


Gerelateerde artikelen

Wat klanten vertellen

Yvonne de Vries-Reintjes

Ik heb gedurende een aantal jaren samengewerkt met Jeroen, aan diverse websites. Gaandeweg ontstond de verdeling dat ik zorgde voor design, structuur en content en dat Jeroen de website technisch realiseerde en onderhield. Daarbij heeft hij zich consequent als een uiterst servicegerichte, betrouwbare en als een kwalitatief hoogwaardige partner/leverancier laten zien. Jeroen is erg vriendelijk en prettig om mee samen te werken.

- Yvonne de Vries-Reintjes