Wanneer iemand probeert in te loggen met onjuiste inloggegevens in het beheerdersgedeelte van Joomla, registreert het systeem die poging in een logbestand. Wanneer het logbestand niet kan worden geopend of erin kan worden geschreven, wordt de fout getoond.

De foutmelding ziet er als volgt uit:

write to log error

Controleer of de map /logs aanwezig is

Ga met FTP naar uw Joomla-site of open deze in een bestandsbeheerder van jouw hosting-configuratiescherm in cPanel, DirectAdmin of Plesk.

Zoek naar een map met de naam /logs en als die niet bestaat, maak die dan aan. (gebruik de schrijfrechten 0755). Het is afhankelijk van je eerste Joomla-installatie ook mogelijk dat de map geplaatst is in de map /administrator/logs

Controleer de schrijfrechten in Joomla

Ga in je Joomla beheerdersomgeving naar Systeem > Systeeminformatie en open het tabblad "Maprechten"

Controleer hier of de map "/logs" wel schrijfbaar is voor Joomla

Write to log logsmap

Controleer of de map /logs correct is ingevuld in Algemene configuratie

Ga in je Joomla beheerdersomgeving naar Systeem > Algemene instellingen en op het tabblad "Systeem".

Controleer of het pad in het veld "Pad naar logmap" overeenkomt met het serverpad naar jouw /logs-map. Raadpleeg bij twijfel uw hosting

Wanneer je jouw website naar een nieuwe hostingpartij hebt verhuisd, moet dit zeker worden gecontroleerd.

Het resultaat

Wanneer je dit probleem hebt opgelost, krijg je (wanneer je in probeert te loggen met een foutief wachtwoord) deze melding

Joomla 3:

wachtwoord niet correct

Joomla 4:

wachtwoord niet correct j4