Samen maken we van jouw website een succes.

Wanneer een artikel is uitgecheckt, zie je een slotje bij het artikel staan en  kun je deze niet meer bewerken.

Een slotje bij een Joomla artikel

Wanneer een bestand in het beheerdersgedeelte van Joomla wordt bewerkt, wordt het bestand automatisch vergrendeld als uitgecheckt met een hangslot icoontje.

Dit betekent dat het item alleen kan worden bewerkt door de gebruiker die het heeft uitgecheckt. Het is niet mogelijk om met meerdere gebruikers één artikel tegelijkertijd te wijzigen. Hiermee voorkom je dat gegevens verloren gaan bij het opslaan.

 

slotje in joomla

Als een artikel vergrendeld blijft terwijl niemand het bewerkt, moet het onjuist zijn afgesloten (bijvoorbeeld door backspace ipv de knop "Opslaan".

De foutmelding: Uitchecken mislukt

Wanneer je het artikel probeert te openen zie je deze melding:

Uitchecken mislukt door de volgende fout: De gebruiker die uitcheckt komt niet overeen met de gebruiker die het item heeft uitgecheckt.U heeft geen toestemming om deze link te gebruiken voor directe toegang tot deze pagina.

Joomla artikel inchecken

Met behulp van de Check-in knop kun je alle uitgecheckte items op jouw Joomla-site ontgrendelen, zodat ze opnieuw bewerkt kunnen worden.

Selecteer de het artikel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken"

slotje check in

Alle items inchecken

Met behulp van de Algemene Check-in kun je alle uitgecheckte items op jouw Joomla-site ontgrendelen, zodat ze opnieuw bewerkt kunnen worden.

Ga naar "Systeem > Algemene Check-in", selecteer de Databasetabel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken"

slotje algemene check in

1000 Resterende tekens


Over Jeroen
Jeroen - Joomill.nl

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's en verzorgt hij diverse Joomla! trainingen.  Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een allround Joomla Specialist, dan zit je hier goed!