Uitchecken mislukt door de volgende fout

Wanneer een artikel is uitgecheckt, zie je een slotje bij het artikel staan en  kun je deze niet meer bewerken.

Een slotje bij een Joomla artikel

Wanneer een bestand in het beheerdersgedeelte van Joomla wordt bewerkt, wordt het bestand automatisch vergrendeld als uitgecheckt met een hangslot icoontje.

Dit betekent dat het item alleen kan worden bewerkt door de gebruiker die het heeft uitgecheckt. Het is niet mogelijk om met meerdere gebruikers één artikel tegelijkertijd te wijzigen. Hiermee voorkom je dat gegevens verloren gaan bij het opslaan.

In Joomla 3:

slotje in joomla

In Joomla 4:

slotje check in joomla4

Als een artikel vergrendeld blijft terwijl niemand het bewerkt, moet het onjuist zijn afgesloten (bijvoorbeeld door backspace ipv de knop "Opslaan".

De foutmelding: Uitchecken mislukt

Wanneer je het artikel probeert te openen zie je deze melding:

Uitchecken mislukt door de volgende fout: De gebruiker die uitcheckt komt niet overeen met de gebruiker die het item heeft uitgecheckt.U heeft geen toestemming om deze link te gebruiken voor directe toegang tot deze pagina.

Joomla artikel inchecken

Met behulp van de Check-in knop kun je alle uitgecheckte items op jouw Joomla-site ontgrendelen, zodat ze opnieuw bewerkt kunnen worden.

In Joomla 3:

Selecteer de het artikel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken".

slotje check in

In Joomla 4:

Selecteer de het artikel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Acties" en daarna "Inchecken".

slotje check in inchecken joomla4

Alle items inchecken

Met behulp van de Algemene Check-in kun je alle uitgecheckte items op jouw Joomla-site ontgrendelen, zodat ze opnieuw bewerkt kunnen worden.

In joomla 3:

Ga naar "Systeem > Algemene Check-in", selecteer de Databasetabel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken"

slotje algemene check in

In joomla 4:

Gebruikt de knop "Algemene Check-in" of het controlepaneel of ga naar "Systeem > Algemene Check-in", selecteer de Databasetabel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken"

check in joomla4

slotje algemene check in

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Jeroen werkt sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops is hij ook bekend met zoekmachineoptimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder is Jeroen een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's. Hij zet zich in voor de Joomla! community als lid van het "Certification Exam & Platform" team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wat klanten vertellen

Diane Smeulders

Na het ontwerpen van een logo met bijbehorende huisstijl door een vormgever moest er ook een website gebouwd worden. Met onze beperkte computerkennis was het beter om dit uit te besteden. Wij hebben hiervoor een fijne samenwerkingspartner gevonden in Jeroen van Joomill. Onze website is echt een weerspiegeling geworden van wie wij zijn en waar wij voor staan.  Goed werk, Jeroen!

- Diane Smeulders