Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Uitchecken mislukt door de volgende fout

Wanneer een artikel is uitgecheckt, zie je een slotje bij het artikel staan en  kun je deze niet meer bewerken.

Een slotje bij een Joomla artikel

Wanneer een bestand in het beheerdersgedeelte van Joomla wordt bewerkt, wordt het bestand automatisch vergrendeld als uitgecheckt met een hangslot icoontje.

Dit betekent dat het item alleen kan worden bewerkt door de gebruiker die het heeft uitgecheckt. Het is niet mogelijk om met meerdere gebruikers één artikel tegelijkertijd te wijzigen. Hiermee voorkom je dat gegevens verloren gaan bij het opslaan.

In Joomla 3: 

slotje in joomla

In Joomla 4:

slotje check in joomla4

 

Als een artikel vergrendeld blijft terwijl niemand het bewerkt, moet het onjuist zijn afgesloten (bijvoorbeeld door backspace ipv de knop "Opslaan".

De foutmelding: Uitchecken mislukt

Wanneer je het artikel probeert te openen zie je deze melding:

Uitchecken mislukt door de volgende fout: De gebruiker die uitcheckt komt niet overeen met de gebruiker die het item heeft uitgecheckt.U heeft geen toestemming om deze link te gebruiken voor directe toegang tot deze pagina.

Joomla artikel inchecken

Met behulp van de Check-in knop kun je alle uitgecheckte items op jouw Joomla-site ontgrendelen, zodat ze opnieuw bewerkt kunnen worden.

In Joomla 3:

Selecteer de het artikel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken".

slotje check in

In Joomla 4:

Selecteer de het artikel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Acties" en daarna "Inchecken".

slotje check in inchecken joomla4

Alle items inchecken

Met behulp van de Algemene Check-in kun je alle uitgecheckte items op jouw Joomla-site ontgrendelen, zodat ze opnieuw bewerkt kunnen worden.

In joomla 3:

Ga naar "Systeem > Algemene Check-in", selecteer de Databasetabel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken"

slotje algemene check in

 

In joomla 4:

Gebruikt de knop "Algemene Check-in" of het controlepaneel of ga naar "Systeem > Algemene Check-in", selecteer de Databasetabel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken"

check in joomla4

slotje algemene check in

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wat klanten vertellen

Robby van der Zande

Jeroen heeft ons geweldig geholpen met het omzetten van een PSD naar een template voor onze website. Hij werkt snel, secuur, netjes en met veel enthousiastme. Over het resultaat is iedereen zeer te spreken!

- Robby van der Zande