Wanneer een artikel is uitgecheckt, zie je een slotje bij het artikel staan en  kun je deze niet meer bewerken.

Een slotje bij een Joomla artikel

Wanneer een bestand in het beheerdersgedeelte van Joomla wordt bewerkt, wordt het bestand automatisch vergrendeld als uitgecheckt met een hangslot icoontje.

Dit betekent dat het item alleen kan worden bewerkt door de gebruiker die het heeft uitgecheckt. Het is niet mogelijk om met meerdere gebruikers één artikel tegelijkertijd te wijzigen. Hiermee voorkom je dat gegevens verloren gaan bij het opslaan.

slotje in joomla

Als een artikel vergrendeld blijft terwijl niemand het bewerkt, moet het onjuist zijn afgesloten (bijvoorbeeld door backspace ipv de knop "Opslaan".

De foutmelding: Uitchecken mislukt

Wanneer je het artikel probeert te openen zie je deze melding:

Uitchecken mislukt door de volgende fout: De gebruiker die uitcheckt komt niet overeen met de gebruiker die het item heeft uitgecheckt.U heeft geen toestemming om deze link te gebruiken voor directe toegang tot deze pagina.

Joomla artikel inchecken

Met behulp van de Check-in knop kun je alle uitgecheckte items op jouw Joomla-site ontgrendelen, zodat ze opnieuw bewerkt kunnen worden.

Selecteer de het artikel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken"

slotje check in

Alle items inchecken

Met behulp van de Algemene Check-in kun je alle uitgecheckte items op jouw Joomla-site ontgrendelen, zodat ze opnieuw bewerkt kunnen worden.

Ga naar "Systeem > Algemene Check-in", selecteer de Databasetabel die je wil inchecken en klik bovenaan op de knop "Inchecken"

slotje algemene check in