Wanneer je inlogt op Joomla zie je mogelijk een gele of rode waarschuwing over de PHP versie die je gebruikt.

PHP melding

De melding over verouderde PHP

We hebben gedetecteerd dat uw server gebruik maakt van PHP welke verouderd is en niet langer officiële beveiligingsupdates van de ontwikkelaars ontvangt. Het Joomla! Project raadt aan uw site naar PHP 7.2 of hoger te upgraden welke tenminste tot 2020-11-30 beveiligingsupdates zal ontvangen. Vraag uw hoster om PHP 7.2 of een latere versie de standaardversie voor uw site te maken. Schakel, als uw host al PHP 7.2 klaar is, PHP 7.2 in de hoofdmap van uw site en de 'administrator' map in – meestal kunt u dit zelf door middel van een hulpmiddel in uw hosting controlepaneel, maar het is het best om het uw hoster te vragen als u niet zeker bent.

Hoe kan ik de PHP-versie updaten naar versie 7.2 of hoger?

In veel gevallen kun je inloggen op je hosting-beheeromgeving (zoals cPanel, Plesk of DirectAdmin) en daar de PHP-versie aanpassen.

Wanneer PHP 7.2 of hoger niet tot de mogelijkheden behoort, moet je contact opnemen met jouw hostingpartij. Deze PHP-versie is uitgebracht op 30 November 2017, dus je mag ondertussen wel verwachten dat je hier gebruik van kunt maken

Mijn website werkt niet meer na een PHP update

In de hosting-beheeromgeving kun je de PHP-versie ook weer terugzetten, zodat jouw website het weer gaat doen.

Zorg ervoor dat jouw Joomla-versie minimaal 3.9 is voordat je overstapt naar PHP7 of hoger.

Wanneer je verouderde extensies gebruikt, kun je mogelijk ook te maken krijgen met foutmeldingen. Zorg er dus voor dat je altijd de laatste versie gebruikt.

Zijn er geen updates beschikbaar? Neem dan contact op met de ontwikkelaar van de plugin die een foutmelding geeft.

PHP melding uitschakelen

Ben je op de hoogte van de verouderde PHP-versie en wil je de melding verbergen, ga dan naar extensies > plugin beheer en zoek de plugin "Snelkoppeling - PHP versie controle" (of in de Engelse versie: Quick Icon - PHP Version Check) en depubliceer de plugin