"JFolder :: create: Could not create directory" is een veel voorkomende foutmelding. Je kunt deze fout tegenkomen bij het installeren van een Joomla-extensie of bij het verplaatsen, kopiƫren of installeren van een Joomla-site.

In de meeste gevallen heeft deze fout te maken met de map /tmp. In deze tutorial laat ik je zien hoe je deze fout kunt oplossen. Mogelijk ziet u dit probleem tijdens het uploaden van een extensie. Hier is de volledige tekst van deze fout:

JFolder::create: Could not create directory
* Warning: Failed to move file!

Controleer of de map /tmp aanwezig is

Ga met FTP naar uw Joomla-site of open deze in een bestandsbeheerder van jouw hosting-configuratiescherm in cPanel, DirectAdmin of Plesk.

JFolder FTP

Zoek naar een map met de naam / tmp en als die niet bestaat, maak die dan aan. (gebruik de schrijfrechten 0755)

Controleer de schrijfrechten in Joomla

Ga in je Joomla beheerdersomgeving naar Systeem > Systeeminformatie en open het tabblad "Maprechten"

Controleer hier of de map "/tmp" wel schrijfbaar is voor Joomla

JFolder schrijfrechten

Controleer of de map /tmp correct is ingevuld in Algemene configuratie

Ga in je Joomla beheerdersomgeving naar Systeem > Algemene instellingen en op het tabblad "Server".

Controleer of het pad in het veld "Pad naar map voor tijdelijke opslag (tmp)" overeenkomt met het serverpad naar jouw /tmp-map. Raadpleeg bij twijfel uw hosting

Wanneer je jouw website naar een nieuwe hostingpartij hebt verhuisd, moet dit zeker worden gecontroleerd.

Je kunt dit ook wijzigen door het configuration.php-bestand aan te passen.

Zoek hiervoor de regel die begint met public $tmp_path en pas de regel aan naar de juiste map.