Tijdens het opslaan van een artikel kom je deze foutmelding tegen "Save failed with the following error: Null primary key not allowed".

Deze foutmelding geeft aan dat de wijzigingen niet opgeslagen kunnen worden.

Probleem met #__assets tabel

1 van de oorzaken van dit probleem kan te maken hebben met de assets tabel die in Joomla 1.6 is toegevoegd.

Om dit op te lossen moet je de volgende 3 stappen doorlopen.

1. Ga naar Menu's  > alle menu-items. Klik op de knop "Opnieuw opbouwen".
  2. Ga naar Inhoud > Categorie├źn. Klik op de knop "Opnieuw opbouwen".
  3. Ga naar Inhoud > Artikelen. Selecteer alle artikelen. Klik op de knop "Opnieuw opbouwen".

In Joomla 3:

assets opnieuw opbouwen

In Joomla 4:

assets opnieuw opbouwen j4

Probleem met een plugin

Een andere oorzaak van dit probleem ligt mogelijk in 1 van de plugins die je geintalleerd hebt. De kans is groot dat dit dan een plugin is in de categorie "content" of "systeem".

Ga hiervoor naar Extensies > Pluginbeheer en filter de plugins op Content (of Systeem).

content plugins

Hierna moet je 1 voor 1 de plugins uitschakelen en opnieuw inschakelen om erachter te komen welke plugin het probleem geeft.

Heb je de plugin gevonden, neem dan contact op met de ontwikkelaar om het probleem op te lossen.