Skip to main content

Samen maken we van jouw website een succes.

Uw PHP versie krijgt op dit moment alleen beveiligingsfixes vanuit het PHP-project.

Wanneer je inlogt op Joomla zie je mogelijk een gele of rode waarschuwing over de PHP versie die je gebruikt.

PHP melding

De melding over verouderde PHP

Uw PHP versie, 7.3, krijgt op dit moment alleen beveiligingsfixes vanuit het PHP-project. Dit betekent dat uw PHP-versie spoedig niet meer zal worden ondersteund. Het is raadzaam om de upgraden naar een nieuwere versie van PHP te plannen voor het einde van de ondersteuning op 06-12-2021. Joomla zal sneller en veiliger zijn als u een upgrade naar een nieuwere versie van PHP uitvoert. Neem contact op met uw hoster voor upgrade-instructies.

Hoe kan ik de PHP-versie updaten naar versie 7.4 of hoger?

In veel gevallen kun je inloggen op je hosting-beheeromgeving (zoals cPanel, Plesk of DirectAdmin) en daar de PHP-versie aanpassen.

Wanneer PHP 7.4 of hoger niet tot de mogelijkheden behoort, moet je contact opnemen met jouw hostingpartij. 

Mijn website werkt niet meer na een PHP update

In de hosting-beheeromgeving kun je de PHP-versie ook weer terugzetten, zodat jouw website het weer gaat doen.

Zorg ervoor dat jouw Joomla-versie minimaal 3.9 is voordat je overstapt naar PHP7 of hoger.

Wanneer je verouderde extensies gebruikt, kun je mogelijk ook te maken krijgen met foutmeldingen. Zorg er dus voor dat je altijd de laatste versie gebruikt.

Zijn er geen updates beschikbaar? Neem dan contact op met de ontwikkelaar van de plugin die een foutmelding geeft.

PHP melding uitschakelen

Ben je op de hoogte van de verouderde PHP-versie en wil je de melding verbergen, ga dan naar extensies > plugin beheer en zoek de plugin "Snelkoppeling - PHP versie controle" (of in de Engelse versie: Quick Icon - PHP Version Check) en depubliceer de plugin

Jeroen Moolenschot

Over Jeroen Moolenschot

Ik werk sinds 2006 met het Joomla! CMS. Naast het bouwen en onderhouden van Joomla! websites en webshops ben ik ook bekend met zoekmachine-optimalisatie (SEO), Joomla hosting en het ontwikkelen van templates en extensies. Verder ben ik een frequente bezoeker van de Joomladagen en JUG's.

Ik zet me in voor de Joomla! community als lid van het Extensions Directory team. Kortom: Ben je op zoek naar een Joomla Specialist, dan zit je hier goed!

Wat klanten vertellen

Philip de Vos

Jeroen heeft voor ons een prachtige webwinkel gebouwd. Hij denkt mee met de klant en komt zelf ook met suggesties om de website nog beter te maken. Over de hosting, onderhoud en updates hoeven we ons geen zorgen te maken, want dat is allemaal via Joomill geregeld.

- Philip de Vos